Fietsen langs de Linge

Fietsroute 537827

Aangeboden door:

4250 216

Omschrijving

Ontdek de prachtige vergezichten en rijke historie langs de Linge. Je komt door oude plaatsjes als Leerdam, ook fiets je langs de vele fruitgaarden die de Betuwe rijk is.

Landgoed Mariënwaerdt
Al vrij snel rij je het beschermd dorpsgezicht van Beesd binnen. Je ziet hier onder meer de onvoltooide zestiende-eeuwse toren van de Sint Pieterskerk. De toren werd vroeger als vluchtplaats gebruikt wanneer de Linge buiten haar oevers trad. Even later passeer je heerlijkheid Mariënwaerdt. Op dit particuliere landgoed van ruim 900 hectare staan maar liefst 40 rijksmonumenten, zoals 14 hofsteden, hooibergen en vloedschuren.

Kasteel Merckenburg
Met zijn 108 kilometer aan lengte is de Linge een van de langste rivieren die in Nederland zijn bron kent. Geen wonder dat er zoveel te zien is. Bij Heukelum passeer je bijvoorbeeld Kasteel Merckenburg dat oorspronkelijk uit de dertiende eeuw dateert. Het huidige gebouw verrees rond 1700. In Acquoy rij je langs een vijftiende-eeuwse kerktoren die enigszins uit het lood staat.

Forten langs de Linge
Zoals het bij een rivier van betekenis hoort, liggen er ook langs de Linge enkele forten. Je komt langs KunstFort Asperen, een imposant monument. Vroeger werd het torenfort omgeven door een gracht en was het alleen te bereiken via een houten ophaalbrug. Je komt hier als geschiedenisliefhebber volop aan je trekken. In deze historische omgeving worden ook verschillende tentoonstellingen en kunstmanifestaties georganiseerd. Een paar kilometer verderop ligt Werk op spoorweg Diefdijk. Deze versterking werd in 1880 gebouwd aan beide zijden van de spoorweg Dordrecht-Elst. Voor en achter het werk lagen beweegbare kraanbruggen. Nog altijd is één uniek exemplaar te bezichtigen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

80
80 (Doctor A. Kuyperweg, 4156AR, West Betuwe, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

80
Jouw startpunt
Knooppunt 80
Doctor A. Kuyperweg
4156AR West Betuwe
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Industrieweg
4153BS Geldermalsen

beesd

Katijdeweg
4153RD Geldermalsen

Oplaadpunt

Oude Waag
4153RP Geldermalsen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Heukelum

Heukelum

Kasteel

Dit kasteel voorheen genaamd Merckenburg, stamt uit 1286. In d...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Slecht"

 geplaatst op:

De 3 sterren is voor de mooie route de navigatie is ronduit slecht

"Hele mooie route! Jammer van de wegafzettingen!"

  op:

Harry, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 537827 | Toegevoegd op 10-11-2016 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding