De prachtige natuur rondom Meppel

Fietsroute 537815

Aangeboden door:

2448 89

Omschrijving

Rondom Meppel liggen vele fietspareltjes op je te wachten. Deze route neemt je mee door het Reestdal, de Olde Maten en de Wieden. Ook Giethoorn ontbreekt niet!

Het Reestdal
In het dal rondom de meanderende Reestbeek is het heerlijk fietsen. Je rijdt door een landschap waar hooilanden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. Even later rij je over de Gemeenteweg door het deel van Staphorst dat beschermd dorpsgezicht geniet. Je ziet hier de ene na de andere monumentale boerderij van het Staphorster type. Rietgedekt en meestal met deuren en luiken die in de authentieke kleur groen zijn geschilderd. Prachtig!

De Wieden
Via het pittoreske Zwartsluis rij je de Wieden in, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. En even later fiets je door Giethoorn, zonder twijfel een van de prachtigste plaatsjes van Nederland. Net ten oosten van Giethoorn kom je door het historische landschap De Bramen met zijn onontgonnen hooilandjes en blauwgrasland.

De Sterrenberg
Op de grens van Overijssel en Drenthe is veel cultuurhistorie te bewonderen. Karakteristieke boerderijen, oude dorpskernen met prachtige kerkjes: je ziet het allemaal. In Nijeveen kom je langs De Sterrenberg, een fraaie rietgedekte korenmolen uit 1786. Oorspronkelijk stond deze molen in het Duitse Weener, hij was eigendom van de familie Sterrenberg. In de jaren zeventig is de molen naar zijn huidige locatie verplaatst. In 1977 heeft Prins Claus de molen nog op feestelijke wijze in gebruik gesteld. De Sterrenberg is overigens de enige molen in Nederland met een windroos op de kap voor het automatisch kruien. Wil je ook eens door het Reestdal wandelen? Loop dan route 537817.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Schiphorsterweg, 7966AB, Meppel, Drenthe, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Schiphorsterweg
7966AB Meppel
Plan route naar startpunt

Ooievaarsstation De Lokkerij

Schiphorsterweg 26
7966 AC De Schiphorst

De Wieker Meule & Tourist Info Punt de Wijk

7957AS De Wolden

meppel

Stationsweg
7941HG Meppel

De Snip

Troelstraplein 115
7942BC Meppel
0522 - 24 14 32
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Havixhorst

De Havixhorst

Kasteel

Zelfstandig versterkt bouwwerk uit de middeleeuwen dat in die ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route!"

 geplaatst op:

Wat een prachtige fietstocht vandaag. Af en toe wel erg lange stukken. Maar het was ook zeer genieten en de moeite waard. Vandaag erg warm, maar veel onder de bomen gefietst.

H, Limburg

op:

"Super"

 geplaatst op:

Echt een aanrader, mooie omgeving en goede fiets paden

Theo

op:

Jan

op:

G

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 537815 | Toegevoegd op 10-11-2016 | Laatst gewijzigd op 23-1-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding