Ervaar de rust rondom Den Ham

Fietsroute 537810

Aangeboden door:

1586 49

Omschrijving

Rondom Den Ham kun je onbekommerd door het Twentse land fietsen dat als een van de mooiste fietsregio’s van Nederland geldt. Je vindt er rust, Saksische boerderijen en bezienswaardige dorpjes.

Lemelerveld
Het Twentse coulisselandschap ligt bezaaid met oude Saksische boerderijen. Ook kom je langs de voormalige havezate Egede waarvan alleen nog het achttiende-eeuwse bouwhuis resteert. In de verte zie je de Lemelerberg, een stuwwal van zo’n zestig meter hoog. Je komt door Lemelerveld, een dorp dat in 1854 werd gesticht door een fabrikant die er de Overijsselse Beetwortelsuiker Fabriek opzette. Aanleiding hiervoor was het toentertijd net gereed gekomen Overijssels Kanaal Zwolle-Vroomshoop waar je een stukje langsrijdt.

Flierenlandschap
Tussen Dalmsholte en Giethmen kijk je uit over de Dalmsholter Vlier. Dit eeuwenoude flierenlandschap bestaat uit lager gelegen natte graslanden die in smalle en rechte kavels (de zogeheten flieren) zijn verdeeld. Je ziet hier karakteristieke bomenrijen en oude boerenerven. Even later rij je door het Eerder Achterbroek: een eeuwenoud landschap van hooilanden, houtwallen en bosjes. Op het gezellige terras van Lunchroom Bakkerij Kaptein geniet je van een koffie met vers Twents gebak of een lekkere lunch.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Molenstraat , 7683 VE, Den Ham, Overijssel, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Den Ham
Molenstraat
7683 VE Den Ham
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Brinkstraat
7683BM Twenterand

Puur Twenterand

Grotestraat
7683BP Twenterand
0546 67 17 78
Stuur een mail

geerdijk

Geerdijk
7686AB Twenterand

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Egede

Egede

Kasteel

Rond 1382 lag er op deze plaats een havezate. Daar is nu slech...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Mirja

op:

Hans, Anders

op:

"Mooie route"

 geplaatst op:

Op diverse punten aanwijzingen fout

"Prachtige route! Door het bos, langs velden en dorpjes."

  op:

"Schitterende tocht"

 geplaatst op:

De tocht voert door uiteenlopende landschappen met weidse vergezichten. Maar je komt ook door bossen. Buiten de overige toeristische fietsers en wandelaars is het er rustig. Van sommige, niet verharde, fietspaden verwacht ik dat ze alleen in een droge periode begaanbaar zijn. Er is onderweg weinig horeca dus neem zeker eigen proviand mee.

"Heel mooi en gevarieerd"

 geplaatst op:

Hele mooie route. Twente op zijn best. Landweggetjes, onverharde bospaden en goede fietspaden. Weidse weilanden afgewisseld met percelen van Natuurmonumenten. De knooppunten klopten niet helemaal, maar als je de blauwe lijnen van de route aanhoudt komt het helemaal goed. Behalve bij een provinciale weg waar paar honderd meter verderop een tunnel is gemaakt met een nieuw knooppunt.

"Route klopt niet helemaal, er ontbreken bordjes en knooppunt 26 staat er niet tussen"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 537810 | Toegevoegd op 10-11-2016 | Laatst gewijzigd op 25-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding