Door de groene grensstreek van de Kempen

Fietsroute 534917

Aangeboden door:

2813 56

Omschrijving

Het grensgebied van Nederland en België in de buurt van Hilvarenbeek bestaat uit een uitgestrekt bosgebied. Groene landgoederen, uitgestrekte bossen en weidevelden sluiten hier naadloos op elkaar aan. Deze route neemt je mee door dit natuurrijke gebied in Noord-Brabant en over de Belgische grens.

Landgoed Wellenseind
Aan het begin van deze route fiets je over het landgoed Wellenseind. Op dit landgoed vind je twee beken die door het landschap meanderen, groene beekdalen, dekzandruggen en beboste stuifzanden. Vanaf 1915 is het oude agrarische landschap van dit landgoed omgevormd tot een prachtig natuurgebied. Door dit gebied zet je koers naar Lage Mierde en vervolgens naar Hilvarenbeek. Vervolgens fiets je verder de Belgische grens over naar het Belgische Weelde en Ravels. Rondom deze plaatjes vind je de Gewestbossen. Tot aan het begin van de 20e eeuw was dit een licht glooiend heidegebied met stuifzanden en vennen. Sindsdien zijn er prachtige loofbossen en naaldbossen aangeplant.

De Spartelvijver
Vanuit Ravels fiets je verder in de richting van Lage Mierde. Een stukje buiten Lage Mierde vind je De Spartelvijver, het start- en eindpunt van deze route. Hier kun je neerstrijken voor een kopje koffie, een borrel of een lekkere lunch. Daar ben je waarschijnlijk wel aan toe na je tochtje. Vanuit hier kun je ook route 534916 volgen.

De Wellenseindse Heide
Een ander natuurgebied in de buurt van Lage Mierde is de Wellenseindse Heide. Dit gebied van 159 hectare bestaat voor een gedeelte uit een naaldbos en landbouwgebieden, maar je vindt er ook heiderestanten en twee vennen. Dit gebied sluit aan op Landgoed De Utrecht. Deze route neemt je mee dwars door dit mooie gebied.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Brabantse Natuurpoorten

Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden. Er is altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandelroutes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Natuurpoort De Spartelvijver (Weeldsedijk, 5095 EC, Reusel-De Mierden, Noord-Brabant, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Natuurpoort De Spartelvijver
Weeldsedijk
5095 EC Reusel-De Mierden
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Dorpsplein
5094GJ Reusel-De Mierden

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Spartelvijver

Natuurpoort De Spartelvijver

Natuurpoort

De Spartelvijver is een zwemvijver middenin de bossen in de bu...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Watertoren

Watertoren

Watertoren

Torenachtig gebouw met bovenin een waterreservoir of watertank

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"afwisselende route door nederland en belgie, variatie in wegen en vegetatie."

 geplaatst op:

afwisselende route met helaas 2 fouten: je fietst door tot knooppunt 53 en constateert dan dat 42 niet was aangegeven, moet terug en komt het nummer dan tegen. Bij nummer 52 weet je helemaal niet waar je heen moet, knooppunt 57 staat niet aangegeven en helaas staat er geen bord zodat je alsnog kunt zien waar je heen moet. Deze situatie bestaat blijkbaar al langer, gehoord van een behulpzame bewoner.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 534917 | Toegevoegd op 27-10-2016 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding