Fietsen langs en door het water in de Wijers

Fietsroute 534898

Aangeboden door:

18059 324

Omschrijving

Tussen Hasselt, Zonhoven en Genk vind je rustige en groene natuurgebieden. Deze route neemt je onder andere mee door het vijvergebied de Wijers waar je kunt genieten van de vele vijvers, de groene natuur en een bijzondere bezienswaardigheid.

De Abdij van Herkenrode
De Abdij van Herkenrode vormt het startpunt van deze route. Op de plek van dit voormalige klooster voor Cisterciënzerinnen stond aan het begin van de 12e eeuw al een klooster, maar van dat gebouw is niets meer over. Nu vind je er alleen nog gebouwen uit de zestiende tot de achttiende eeuw, maar ook die gebouwen zijn de moeite waard om te bezichtigen. Vanuit hier zet je koers naar Zonhoven en vervolgens fiets je verder naar Diepenbeek. Onderweg fiets je door het gebied de Wijers.

Fietsen door het Water
Na zo’n 17 kilometer fietsen kom je bij de trekpleister ‘Fietsen door het Water’. Dit is een fietspad dat je meeneemt dwars door een vijver heen. Maak je maar geen zorgen, je wordt niet nat als je hier fietst. Dit bijzondere pad is aangelegd in harmonie met de groene natuur eromheen. De Wijers vormt onder andere het leefgebied van amfibieën en watervogels. Vervolgens fiets je via Hasselt weer terug naar de Abdij van Herkenrode. Je fietst daarbij een stukje langs het Albertkanaal.

Slenteren door Hasselt
Als je toch al door Hasselt fietst, kun je hier net zo goed even afstappen om te genieten van de Hoofdstad van de Smaak. Slenter lekker door de straatjes van het centrum van Hasselt en kies een van de vele gezellige restaurants uit om een welverdiend hapje te eten of een kopje koffie te drinken. Dan kun je daarna weer vol energie op pad.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

De Abdij van Herkenrode (Vlaams Natuurreservaat Herkenrode, 3511, Hasselt, Limburg, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
De Abdij van Herkenrode
Vlaams Natuurreservaat Herkenrode
3511 Hasselt
Plan route naar startpunt

Ten Hove
3510 Hasselt

Hasselt

Bpost Bpack 24/7
3500 Hasselt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Toerisme Limburg

‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk

Landmerken

Aan knooppunt 91 in Bokrijk fiets je dwars door de vijvers van...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

zonhoven_uitkijktoren

Uitkijktoren de Wijers

Uitkijktoren

Al in de 13de eeuw werden de eerste vijvers aangelegd in opdra...

Meer informatie
Abdij van Herkenrode-Hasselt

De Abdij van Herkenrode

Abdij

Dit is een voormalig klooster voor Cisterciënzerinnen. Van de ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Sjef, Anders

op:

"Mooie route. Parkeren bij Abdij ??"

  op:

"Prachtige route????????"

  op:

"Leuke route"

 geplaatst op:

7-8-2021 gefietst, geen omleidingen meer. Afwisselende route, door dorpjes, bos en natuurreservaat

"Leuke route, maar veel omleidingen !"

 geplaatst op:  

Afwisselende route, met mooie fietspaden, met name langs het Albert-kanaal, maar veel omleidingen (door lelijk industrie-park)... Fietsen door het water is natuurlijk een leuke ervaring !!

"het leukste heb je al na een half uur gehad"

 geplaatst op:

De route viel echt tegen, Hasselt is veel mooier als daar waar je langs fietst en idd was de route zeer slecht aangegeven daar ivm werkzaamheden (mei-2021) dan zou Bokrijk misschien een betere omgeving zijn om iets meer kilometers doorheen te rijden. Vergeleken met "fietsen door de bomen" was dit niet echt de moeite waard.

"Brussel"

  op:

"Veel afwijkingen."

 geplaatst op:

Deze route kent heel veel afwijkingen on de wegbewijzijzering. De knooppuntenborden geven een andere route dan de blauwe geplande route. Uiteindelijk kom je wel steeds op de knooppunten uit.

"Viel wat tegen."

 geplaatst op:

Begin van de route was prachtig bij en door de wateren, maar rond en door Hasselt klopte de route beschrijving niet meer vanwege wegwerkzaamheden. Daar was de route slecht of helemaal niet op straat aangegeven of klopte totaal niet met de route op de kaart. Gelukkig had ik navigatie d.m.v. GPS!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 534898 | Toegevoegd op 27-10-2016 | Laatst gewijzigd op 1-12-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding