Vanuit Anna Paulowna naar het IJsselmeer

Fietsroute 533226

Aangeboden door:

687 6

Omschrijving

Polders die zich uitstrekken zover je kunt kijken, sloten, vaarten en meren, je vindt het allemaal in de kop van Noord-Holland. Deze route neemt je mee van Anna Paulowna door de polders naar de IJsselmeerkust waar je lekker uit kunt waaien. Tijd om op pad te gaan!

Van het Amstelmeer naar het IJsselmeer
De oostpolder van Anna Paulowna vormt het startpunt van deze route. Vanuit hier fiets je door de polders naar het Amstelmeer. Dit meer is vooral geliefd bij windsurfers. Oorspronkelijk was dit de overgang tussen de Zuiderzee en de Waddenzee, maar tegenwoordig wordt het meer afgesloten van de zee door de Amsteldiepdijk aan de ene kant en afgesloten van het IJsselmeer door de Wieringermeerpolder aan de andere kant. Vervolgens fiets je verder naar de IJsselmeerkust via Slootdorp, Wieringerwerf en Kreileroord. Geniet even van het uitzicht over het eindeloos lijkende IJsselmeer en zet daarna weer koers naar de polders. De route neemt je door Middenmeer en Wieringerwaard weer mee terug naar Anna Paulowna.

Boerderij de Waard

Aan het einde van de route kom je uit bij Boerderij de Waard. In de B&B in deze boerderij kun je heerlijk comfortabel overnachten. Kom tot rust in één van de drie kamers en volg de volgende dag route 533224 of route 533227.

De historie van Anna Paulowna
Op de plaats van de polder van Anna Paulowna vond je eeuwen lang alleen maar zee. Pas rond 1870 werd dit land ingepolderd en het is de laatste met particulier geld aangelegde polder van Nederland. De polder is vernoemd naar koningin Anna Paulowna, de vrouw van Willem II. Aan het begin van de 19e eeuw werd er ontdekt dat de grond van deze polder heel erg geschikt was voor de bloembollenteelt. Tegenwoordig is de gemeente Anna Paulowna het grootste aaneengesloten bollengebied van de wereld.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Boerderij de Waard (Veerweg, 1761 JM, Anna Paulowna, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Boerderij de Waard
Veerweg
1761 JM Anna Paulowna
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Van Ewijcksvaart
1761JM Hollands Kroon

anna paulowna

Stationsweg
1761EA Hollands Kroon

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Boerderij de Waard

Boerderij de Waard

Bed & Breakfast

Boerderij de Waard is een mooi gelegen B&B op de Oostpolder va...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 533226 | Toegevoegd op 20-10-2016 | Laatst gewijzigd op 3-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding