Op de fiets door het Land van Cuijk

Fietsroute 533199

Aangeboden door:

2723 110

Omschrijving

Deze fietstocht neemt je mee langs de Maas en langs de Kraaijenbergse Plassen in het Land van Cuijk. Op de oevers van de Maas fiets je door groene weilanden die worden omgeven door meidoornhagen en verder vind je hier ook weelderige bossen. Je neemt natuurlijk ook even in kijkje in de stad Cuijk.

De Maas over naar Cuijk
Het startpunt van deze route ligt tegenover Cuijk aan de andere kant van de Maas. Vanuit hier fiets je een stukje langs de Maas en vervolgens steek je het water over met een veerpontje. Daarna zet je koers naar de Kraaijenbergse Plassen. Deze recreatieplassen zijn ontstaan door afgravingen en om de plassen heen vind je een groen natuurgebied. Geniet van het rustgevende uitzicht over het water en fiets daarna door een rustig en groen gebied naar Cuijk. Deze stad vormt het culturele hart van de wijde omgeving. Je vindt hier namelijk verschillende musea en de meest bijzondere historische bezienswaardigheden. Neem dus even de tijd om rond te kijken in Cuijk.

Wandel- en fietsterras De Dolfijn
Daarna steek je de Maas weer over naar Mook. Het start- en eindpunt van de route ligt bij Wandel- en fietsterras De Dolfijn. Hier kun je genieten van de lekkerste hapjes en drankjes na afloop van je tocht. Vanuit hier kun je ook route 533198 volgen.

De Maria molen
Een stukje buiten Haps vind je de Maria molen. Deze molen werd hier in 1802 gebouwd aan de weg naar Cuijk. In 1859 werd de eenvoudige molen verhoogd tot beltmolen en ook het binnenwerk van de molen werd verbeterd. In de Tweede Wereldoorlog fungeerde de molen als schuilplaats voor de omwonenden. In 1972 werd de molen nog eens flink opgeknapt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Wandel- en fietsterras de Dolfijn (Kanaalweg, 6585 AX, Mook en Middelaar, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Wandel- en fietsterras de Dolfijn
Kanaalweg
6585 AX Mook en Middelaar
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Middelweerd
6585AP Mook en Middelaar

Oplaadpunt

Toermalijnlaan
5431WB Cuijk

mook-molenhoek

Bovensteweg
6584GB Mook en Middelaar

VVV Molenhoek in Hotel De Molenhoek

Stationsstraat
6584AX Mook en Middelaar
0900 112 23 44

Watertap: gratis water voor onderweg

Bisseltsebaan 16
6585KS Groesbeek

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Dolfijn

Wandel- en fietsterras de Dolfijn

Fietscafe

Wandel- en fietsterras de Dolfijn ligt verscholen tussen water...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Maria Molen

Maria Molen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke route om te fietsen, pontje maakt het extra leuk"

 geplaatst op:

Route is erg leuk om te fietsen, veel afwisseling en langs het water is altijd goed. Het pontje heen-en-weer maakt het extra leuk. Soms is het extra goed opletten, sommige bordjes zitten laag bij de grond verstopt. In de routebeschrijving zit een kleine foutje: als je op de heenweg aankomt met punt bij knooppunt vier, zie je geen bordje om naar 72 te gaan. Volg dan eerst de 9, dan de 72. Verder als je aan het eind richting knooppunt 45 fietst, kom je bij een kruispunt waar geen bordje staat (per ongeluk weggehaald?). Je moet daar rechts de verharde weg op, niet rechtdoor de zandweg op.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 533199 | Toegevoegd op 20-10-2016 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding