Fietsen langs de Waal vanuit Tiel

Fietsroute 530875

Aangeboden door:

5392 195

Omschrijving

De Hanzestad Tiel is prachtig gelegen aan de rand van de Waal. Deze route neemt je mee langs de loop van de Waal van het ene gezellige plaatsje naar het andere op de uiterwaarden van de rivier. Onderweg steek je twee keer de rivier over met een pontje.

Hanzestad Tiel
Het startpunt van deze route is Cafe Olie B, waar je een lekkere kop koffie kunt drinken op het fijne en rustige terras. Vervolgens fiets je verder naar Tiel. Dwars door deze stad loopt een lang kanaal dat de Waal verbindt met de Linge. Dit kanaal maakte vroeger deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Door de sluis in Tiel open te zetten werd er destijds meer water afgevoerd naar De Linge. Zo’n 20 kilometer stroomafwaarts stroomde het land vervolgens onder water om het moeilijk er te maken voor de vijand om op te rukken. Neem zeker even een kijkje bij het W03-Tiel – Inundatiekanaal in Tiel als je geïnteresseerd bent in dit stukje van de historie van de stad.

Met de pont
Het leuke aan deze route is dat je twee keer de rivier overgaat met een pontje. Vanuit Tiel ga je met de pont naar Wamel. Met het water aan je linkerhand en de kleine dorpjes Beneden-Leeuwen en Boven-Leeuwen fiets je richting Druten, waar je de rivier weer oversteekt met de pont.

Kasteel Wijenburg
In Echteld fiets je langs kasteel Wijenburg. Het is niet bekend wanneer dit kasteel gebouwd werd, maar de oudste vermeldingen van dit kasteel dateren uit 1178. In 1957 werd er begonnen met de restauratie van het kasteel en in 1977 werd het voltooid.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Cafe Olie B (Jeudestraat, 4011 GM, Buren, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Cafe Olie B
Jeudestraat
4011 GM Buren
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Jeudestraat
4011GN Buren

tiel

Spoorstraat
4001CP Tiel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Café Olie B

Cafe Olie B

Fietscafe

In hartje Zoelen vind je de ideale plek om op een gezellige ma...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Wijenburg

Wijenburg

Kasteel

De Wijenburg was een belangrijk kasteel in het hertogdom Gelre...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Yvonne

op:

"Mooie route, maar wijkt af en toe van de knooppunten af"

 geplaatst op:

Mooie route, maar af en toe gaat de route van de knooppunten af, dan zijn er geen bordjes meer te volgen, of het zijn andere getallen. Via de gps is de route wel te volgen. Tip: het is vrij eenvoudig om van tevoren op internet te checken of de pontjes wel varen.

Pieter

op:

"Pontje vaart niet altijd"

  op:

"Pontje druten gestremd 08-2020 doorcorona"

  op:

"Mooie route maar…"

 geplaatst op:

Mooie route, alleen jammer dat je bij knooppunt 13 bij Druten niet over kan varen. En niet vroegtijdig is aangegeven. We moesten weer terug naar het begin. Echt een tegenvaller.

Mylene, Noord-Brabant

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 530875 | Toegevoegd op 13-10-2016 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding