Eindeloze vergezichten rondom Spakenburg

Fietsroute 530872

Aangeboden door:

1488 29

Omschrijving

Deze route neemt je mee door een open en rustig landschap rondom Spakenburg. Fiets langs het water van het Eemmeer en de Eem en geniet van de eindeloze vergezichten over de groene velden.De enige bebouwing in dit gebied vind je in plaatsjes zoals Baarn.

Baarn
Baarn vormt het startpunt van deze route. Vanuit hier fiets je naar Bunschoten en Spakenburg door een prachtig landschap vol uitgestrekte weilanden die doorkruist worden door slootjes, oude boerderijen, polders en dijken. Dit vormt het leefgebied van allerlei soorten vogels, dus kijk goed om je heen als je hier rijdt. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze omgeving.

Langs de oever van de Eem
Vervolgens fiets je via Eemdijk weer terug naar Baarn. Een klein deeltje van de route neemt je mee langs de Eem. Dit is de enige rivier die zowel ontspringt en uitmondt in Nederland. De Eem ontspringt bij Amersfoort en stroomt uit in het Eemmeer, een randmeer tussen Utrecht en Flevoland.

Vorstelijk Baarn
Na afloop van je tochtje kun je een kijkje nemen in vorstelijk Baarn. Je vindt hier tal van kastelen, maar de bekendste bezienswaardigheid in Baarn is zonder twijfel Paleis Soestdijk. Dit is jarenlang de residentie geweest van koningin Juliana en Prins Bernhard. Verder vind je in Baarn onder andere kasteel Drakestein, waar prinses Beatrix lang heeft gewoond. Als je van het koningshuis houdt, moet je dus zeker even een ommetje maken door Baarn.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (de Geerenweg, 3741PS, Baarn, Utrecht, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
de Geerenweg
3741PS Baarn
Plan route naar startpunt

baarn

Stationsplein
3743KM Baarn

VVV Baarn

Luitenant Generaal van Heutszlaan 7
3743 JL Baarn
+31 (0)35 544 96 49
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ewald

op:

"Mooie toch met startprobleempje"

 geplaatst op:

Vanaf het startpunt kun je niet langs de sportvelden rijden, zoals de plattegrond suggereert. Je moet de parkeerplaats af en linksaf de Geerenweg op. Vervolgens linksaf naar de Tolweg: daar staat een bordje naar knooppunt 17

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 530872 | Toegevoegd op 13-10-2016 | Laatst gewijzigd op 24-4-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding