Fietsen van de Eilandspolder naar de Beemster

Fietsroute 530865

Aangeboden door:

1941 44

Omschrijving

Deze route neemt je mee over de Eilandspolder en de beroemde droogmakerij de Beemster. Onderweg kun je genieten van het vlakke landschap dat is ontstaan door de inpoldering van grote stukken zee. Je ziet hier onder andere veel weidevogels.

Aaneengesloten polders
Het eerste gedeelte van deze route loopt vanuit Grootschemer door het laagveengebied de Eilandspolder. Dit waterrijke gebied werd voorzien van dijken in de 13e eeuw. Pas later werden de Schermer en de Beemster ingepolderd om deze polder heen. De Eilandspolder ligt een stuk hoger dan deze twee droogmakerijen en daaraan kun je zien dat deze polders niet gelijktijdig zijn aangelegd. Vanuit de Eilandspolder fiets je Middenbeemster en Zuidoostbeemster. Onderweg kun je een bezoekje brengen aan het Beemster Arboretum. In dit park kun je een wandelingetje maken tussen de prachtige aangeplante bomen. Vervolgens fiets je weer terug naar Grootschermer langs de rand van het Wormer- en Jisperveld. Dit natuurgebied van 2000 hectare is van oorsprong een veenmoeras.

Café Restaurant Genot van Grootschermer

Café Restaurant Genot van Grootschermer vormt het start- en eindpunt van deze route. Hier kun je genieten van een kopje koffie, een lekkere lunch of een uitgebreid diner om je energievoorraad aan te vullen na een actieve dag op de fiets. Vanuit hier kun je ook route 530864 volgen.

Fort aan de Nekkerweg
Vlak buiten Zuidoostbeemster ligt het Fort aan de Nekkerweg. Dit fort werd hier in 1918 gebouwd als deel van de Stelling van Amsterdam. Dit fort werd onder andere gebruikt na de Tweede Wereldoorlog om NSB-ers en andere collaborateurs gevangen te houden. Sindsdien is het fort grootschalig gerestaureerd en omgetoverd tot een hotel. De historie is wel nog steeds zichtbaar op veel plekken in dit fort.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Noordeinde, 1843 JH, Grootschermer, Noord-Holland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Grootschermer
Noordeinde
1843 JH Grootschermer
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Visweg
1844KM Alkmaar

Parkeerplaats | Oosteinde in De Rijp

Oosteinde 33a
1483 AC De Rijp

VVV De Rijp

Kleine Dam 1
1483BJ De Rijp
0299 67 19 79
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Beemster Arboretum

Beemster Arboretum

Museum

In dit arboretum in de Beemster vind je allerlei prachtige bom...

Meer informatie
Fort aan de Nekkerweg

Fort aan de Nekkerweg

Fort

Precies honderd jaar na de bouw in het Noordfront begon Fort a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Lange saaie stukken."

 geplaatst op:

Deze route kun je tot half oktober 2021 niet in zijn geheel fietsen van knooppunt 82 tot knooppunt 27 is een gedeelte van de weg langs het water onbegaanbaar voor fietsers. Een Omleidings route is niet aangegeven. Je moet dan van knooppunt 81 naar 77-78 -79-27. De route gaat in het algemeen over openbare wegen. Best saaie lange stukken waar niets te zien is. De plaatsen waar men doorheen komt zijn wel leuk om te zien.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 530865 | Toegevoegd op 13-10-2016 | Laatst gewijzigd op 13-8-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding