Vanuit Appingedam de polder in

Fietsroute 527441

Aangeboden door:

851 19

Omschrijving

Vanuit het mooie oude stadje Appingedam rij je zo de Groningse polder in. Een landschap met prachtige vergezichten, hoge luchten en bezienswaardige dorpjes.

Schilderachtig Schildwolde
Groningse kerkjes, ze blijven boeien. In Siddeburen kom je langs de goed bewaard gebleven dertiende-eeuwse kerk: een echt fotomoment. In Schildwolde zie je enkele fraaie herenboerderijen en andere monumentale panden. Ook staat hier nog een van de twee Groningse Juffertorens; het exemplaar in Schildwolde stamt uit 1289. De naam juffer verwijst overigens niet naar een jonge vrouw, maar een lange dennenstam die spits toeloopt. De bijbehorende losstaande kerk is in de zeventiende eeuw gebouwd.

Langs het Schildmeer
In het Groningse landschap tref je een verkwikkende rust aan. Zeker langs het Schildmeer. Een deel van de oevers is hier ingericht als natuurgebied, zoals Tetjehorn aan de noordkant. Tetjehorn is het grootste rietmoeras van Groningen, een mooie plek om even stil te staan en van de stilte te genieten. Na je fietstocht door de polder ben je toe aan een pauze. Stap bij de Hof van Daam binnen en laat je verwennen met thee, koffie en wat lekkernijen.

Door de Ommelanden
De Ommelanden is de oude naam voor de gebieden die in de provincie Groningen buiten de gelijknamige stad liggen. Deze gebieden waren van oorsprong Fries. De pompebladen op de historische Ommelandervlag zijn daarom dezelfde als de Friese, Zweedse en Deense exemplaren. Je ziet deze geschiedenis ook terug in de oorsprong van sommige namen. Zo rij je door Siddeburen, een dorpje dat ooit Sigerdachurke heette, een Oudfriese naam die 'de kerk van Siegerd' betekent. Vanaf 1350 maakte de Friese taal geleidelijk aan plaats voor het Nederduits dat in Groningen werd gesproken. Wil je vanuit Hof van Daam nog meer mooie fietstochten door de omgeving maken? Rij dan ook de routes 164773 en 527380.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hof van Daam (Dijkstraat, 9901 AN, Appingedam, Groningen, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hof van Daam
Dijkstraat
9901 AN Appingedam
Plan route naar startpunt

VVV Appingedam

Oude Kerkstraat
9901JB Appingedam
0596 62 03 00
Stuur een mail

appingedam

9901CS Appingedam

Parkeerplaats

Burgemeester Hooft van Iddekingesingel
9902CK Appingedam

Wegwerkzaamheden

Nansumerweg 13
9905RA Delfzijl

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

hof van daam

Hof van Daam

Restaurant

Hof van Daam is een sfeervolle thee- en koffieschenkerij in he...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 527441 | Toegevoegd op 3-10-2016 | Laatst gewijzigd op 31-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding