Fietsen door Nationaal Park de Meinweg

Fietsroute 524571

Aangeboden door:

3173 129

Omschrijving

Je ervaart de schoonheid van Midden-Limburg het beste vanaf het zadel van je fiets. Onderga de stilte van Nationaal Park de Meinweg en proef de gemoedelijkheid in het Roerdal.

De Meinweg
Door de aaneengesloten bossen van de Melickerheide, het Luzenkamp en de Zandbergen fiets je naar Nationaal Park De Meinweg. Dit prachtige natuurgebied staat bekend om zijn unieke terrassenlandschap. Deze terrassen zijn in de loop van tienduizenden jaren ontstaan door inschuring van de Maas en drie breuklijnen in de aardkorst. Je fietst hier door dichte bossen, beekdalen en de heide. Zeker op een doordeweekse dag is het hier ongekend stil.

Gemoedelijk Roerdalen
Na de Meinweg laat je Nederland even achter je, maar niet die mooie bossen en beekdalen. Je rijdt Roerdalen in, het gebied rondom de Roer waar het landschap lieflijk golft. In de dorpjes en gehuchtjes hangt nog een gemoedelijke sfeer. Aan de rand van Linne staat de zestiende-eeuwse Sint Martinuskerk. Je kijkt hier uit over de Linnerweerd, een van de nog weinige natuurlijke uiterwaarden van de Maas. Na je route geniet je bij Maasterras Kanters van een drankje en hapje met uitzicht op de Maas.

Vlodrop-Station
Vlodrop-Station is een buurtschap dat ooit aan de IJzeren Rijn lag, de voormalige spoorweg tussen Antwerpen en Mönchengladbach. Bij knooppunt 95 kon je tot februari 2015 het bekende College Sint Ludwig zien staan. Oorspronkelijk was dit een Franciscaner klooster en internaat. In 1990 nam de uit India afkomstige goeroe Maharishi Mahesh Yogi zijn intrek in het complex. Na jaren leegstand is het klooster uiteindelijk gesloopt. Vanuit Maasterras Kanters kun je ook route 115062 fietsen die je langs de Maasplassen en door het Leudal leidt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Maasterras Kanters (Café Kanters, 6049 CB, Roermond, Limburg, Niederlande)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Maasterras Kanters
Café Kanters
6049 CB Roermond
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Maasstraat
6049CG Roermond

VVV Roermond

Markt 17
6041 EL Roermond
0475 33 58 47
Stuur een mail

Watertap: gratis water voor onderweg

Pastoorswal
6041CR Roermond

roermond

Spoorlaan Noord
6042AX Roermond

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

café kanters

Maasterras Kanters

Fietscafe

Maasterras Kanters ligt op een uniek locatie aan de oever van ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Petra

op:

Joep, Anders

op:

Bertus

op:

Gerard, Anders

op:

Rolf, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 524571 | Toegevoegd op 27-9-2016 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding