Fietsen door Zeeuws-Vlaanderen

Fietsroute 524540

Aangeboden door:

2288 36

Omschrijving

Zeeuws-Vlaanderen staat bekend om zijn gezelligheid en liefde voor lekker eten. Niet verwonderlijk, want je rijdt hier door een regio die sterk met Vlaanderen verbonden is. Door de Vlaamse tongval van de lokale inwoners lijkt het bijna alsof je in België zelf fietst.

Braakmanpolder
De route neemt je een paar kilometer mee door het noorden van het Vlaamse Meetjesland. In dit open polderlandschap stromen veel beekjes. Voorbij het dorpje Boekhoute steek je de grens weer over. In het weidse landschap kom je door enkele buurtschappen, voordat je de Braakmanpolder inrijdt. Wat ooit een zeearm was, is sinds 1952 een natuurgebied geworden met een grote ingedamde kreek, bloemrijke weilanden en loofbossen. Een prachtig plekje Nederlandse cultuurhistorie.

Eeuwenoude polders
In het dorpje Hoek kom je langs de Windlust, een korenmolen uit 1857. Ten zuiden van Philipinne rij door de uitgestrekte weilanden van de eeuwenoude Sint-Pieterspolder en Groote of Oude Sint-Albertpolder. Je vindt hier een weldadige rust. De route eindigt in het gezellige Sas van Gent, een voormalige vestingstad.

Historisch Sas van Gent
Tijd over na het fietsen? Of logeer je bij Hotel Royal? Struin dan even rond door het mooie Sas van Gent, een voormalige vestingstad. Dit gezellige stadje aan de Belgische grens kent een lange geschiedenis. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog is bijvoorbeeld fel om Sas van Gent gevochten. Ook de Tweede Wereldoorlog heeft hier zijn sporen achtergelaten. Op het bastion Generaliteit kom je bijvoorbeeld langs de romp van een korenmolen uit 1828. Deze molen raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd raakte. Even verderop kom je langs het Industrieel Museum waar je onderdelen kunt bezichtigen van vroegere fabrieken in Sas van Gent. Hier staan vele apparaten uit suikerfabrieken, weverijen en glasfabrieken tentoongesteld. De Maria Hemelvaartskerk op de Markt is een rijksmonument uit 1892.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

90
90 (Westdam, 9960, Assenede, Vlaanderen, België)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

90
Jouw startpunt
Knooppunt 90
Westdam
9960 Assenede
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Vlaanderenplein
4551GD Terneuzen

Oplaadpunt

Zuidstraat
4551BL Terneuzen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Molen Windlust Hoek

Windlust

Windmolen

Windlust is een korenmolen die werd gebouwd in 1857. Het was d...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 524540 | Toegevoegd op 27-9-2016 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding