Verrassend Kerkrade

Fietsroute 524523

Aangeboden door:

1006 26

Omschrijving

In de grensstreek van Kerkrade rij je door een verrassend mooie omgeving van groene heuvels, gezellige dorpjes en oude bezienswaardigheden. Onderweg vind je voldoende plekjes om van een lokale specialiteit te genieten.

Kasteel Rimburg
In Rimburg kom je langs de Drievuldigheidskerk, een fraai rijksmonument uit 1726. Even later steek je de Worm over, een zijriviertje van de Roer dat een deel van de Nederlands-Duitse grens vormt. Aan het water liggen de achttiende-eeuwse Rimburgermolen en Kasteel Rimburg, een burcht die oorspronkelijk uit de twaalfde eeuw stamt. Historisch gezien horen deze twee gebouwen bij Rimburg, maar sinds 1816 liggen ze op Duits grondgebied.

Strijthagerbeekdal
De route neemt je ook mee door enkele kleinschalige natuurgebieden. In het dal van de Broicher beek zie je broekbossen en vochtige bloemrijke weilanden. Het is hier lekker rustig fietsen in dit vogelrijke gebied. Het Strijthagerbeekdal in Kerkrade is een fraai landschap waar je onder meer een zestiende-eeuws kasteel ziet. Hier ligt ook Megaland waar jaarlijks Pinkpop plaatsvindt. Na het fietsen is het heerlijk rustig logeren bij Camping de Watertoren.

Eurode
Het gebied waar deze route je doorheen leidt, wordt ook wel Eurode genoemd. Dit is de naam van een officieel samenwerkingsverband tussen het Nederlandse Kerkrade en het Duitse Herzogenrath. Eurode bestaat sinds 1991, maar kent eigenlijk een veel langere historie. Sinds de twaalfde eeuw vormden Kerkrade en Herzogenrath feitelijk één stad. De inwoners spraken hetzelfde dialect (Ripuarisch, een Duitse variant van het Limburgs), deelden dezelfde cultuur en hadden onderling vele familiebanden. Na de nederlaag van Napoleon werd Kerkrade in 1815 aan Limburg toegevoegd. Herzogenrath kwam echter in Pruisische handen. Overigens is Kerkrade een van de weinige plaatsen in Nederland waar het Ripuarisch nog steeds te horen is. Vanuit Camping de Watertoren kun je ook een prachtige wandeling rondom Rimburg maken met route 524524.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Camping de Watertoren en fietsterras Bei os op de camping (Kerkveldweg, 6374 LE, Landgraaf, Limburg, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Camping de Watertoren en fietsterras Bei os op de camping
Kerkveldweg
6374 LE Landgraaf
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Hovenstraat
6374GD Landgraaf

Übach-Palenberg

Bahnhofstraße
52531 Übach-Palenberg

Rathaus Übach-Palenberg

Rathaus Übach-Palenberg
52531 Übach-Palenberg
+49 (0)2451 - 979 1027
Stuur een mail

Püttchen
Geilenkirchen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/campings019.png

Camping de Watertoren en fietsterras Bei os op de camping

Camping

Camping de Watertoren ligt in de natuurrijke omgeving van Land...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 524523 | Toegevoegd op 27-9-2016 | Laatst gewijzigd op 28-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding