Fietsen door het rustige natuurgebied De Dollard

Fietsroute 494451

Aangeboden door:

3343 19

Omschrijving

De rivier de Eems mondt uit in de Waddenzee in het noorden van Groningen. Deze route neemt je mee langs de oever van de Dollard, een zeearm die deel uitmaakt van de Eemsmonding. Je fietst daarbij van Duitsland helemaal naar het Nederlandse Termunterzijl.

Van Duitsland naar Nederland
Het vertrekpunt van deze route is het Duitse dorpje Ditzum. Dit dorpje ligt op een wierde, een kunstmatige heuvel die al eeuwen wordt gebruikt om de bebouwing van Ditzum te beschermen bij hoogwater. In het dorpje vind je onder andere een kerk uit de 13e eeuw. Vanuit hier fiets je bijna de gehele route langs de oever van De Dollard, waarbij je de grens naar Nederland oversteekt. Aan de oever van de zeearm is nauwelijks bebouwing te vinden. Je kunt er dan ook heerlijk tot rust komen en genieten van de uitgestrekte natuur. De Dollard ontstond in de late Middeleeuwen als gevolg van verschillende overstromingen en stormvloeden. Daarbij ging een groot deel van het veenlandschap en de dorpen die daarop lagen verloren.

Hotel Termunterzijl
Aan het einde van de route kom je uit in Termunterzijl, waar je een hapje kunt eten bij Hotel Termunterzijl. Verder kun je hier ook een overnachting boeken. Probeer de routes 494461, 494478 of 524086 als je de omgeving verder wilt verkennen.

Beschermd natuurgebied
Het grootste gedeelte van de Dollard is tegenwoordig een beschermd natuurgebied. In dit gebied vind je kwelders, slikken en wadden, een omgeving waar vogels zich vooral heel goed thuis voelen. Op de grens van Duitsland en Nederland vind je een kijkhut. Vanuit hier kun je alle bijzondere vogels in dit gebied bekijken, zonder ze daarbij op te schrikken. Verder leven er hier tal van zeehonden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Sielstraße, 26844, Jemgum, Nedersaksen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Jemgum
Sielstraße
26844 Jemgum
Plan route naar startpunt

Fährstraße
26725 Emden

Am Großen Tief
26802 Moormerland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Termunterzijl

Hotel Termunterzijl

Restaurant

Hotel Termunterzijl is gevestigd in Termunterzijl, een pittore...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 494451 | Toegevoegd op 29-8-2016 | Laatst gewijzigd op 31-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding