Vanuit Twente naar Gildehaus

Fietsroute 489247

Aangeboden door:

2349 85

Omschrijving

In het oosten van Twente kun je genieten van mooie natuurgebieden dichtbij de Duitse grens. Deze route neemt je mee door de mooiste stukjes van dit gebied, in Nederland én een stukje over de grens in Duitsland.

Van het Lutterzand naar het Gildehauser Venn
Het eerste gedeelte van deze route neemt je mee door het Lutterzand. Dit natuurgebied bestaat uit een glooiend landschap met bossen, zandverstuivingen en heidevelden aan de oever van de rivier de Dinkel. Vanuit hier steek je de Duitse grens over in de richting van het plaatsje Gildehaus. De ligging van dit dorpje aan de grens met Overijssel heeft ervoor gezorgd dat veel Nederlanders zich hier gevestigd hebben. Het zou dus zo maar kunnen dat je hier mensen Nederlands met elkaar hoort praten. Vervolgens zet je koers richting het natuurgebied Gildehauser Venn, waar je kunt genieten van drassige bosgebieden. Daarna fiets je Nederland weer in om langs Losser weer terug te fietsen naar het beginpunt van de route.

Restaurant & Buitenplaats Florilympha
Aan het einde van de route kun je neerstrijken bij Restaurant & Buitenplaats Florilympha. Hier kun je midden in de bossen je energievoorraad aanvullen met een kopje koffie met gebak, een lunch of een diner. Vanuit hier kun je ook route 489245 volgen.

Oude tradities in Losser
Losser is een van de plaatsjes waar je doorheen fietst tijdens deze fietstocht. Hier vind je onder andere een oude steenfabriek en een klompenmuseum. Zo kun je kennismaken met oude tradities uit lang vervlogen tijden. Verder vind je hier prachtige historische bouwwerken zoals de St. Martinustoren en een openluchttheater. Iedere laatste zaterdag van de maand wordt er een leuke Boerenstreekmarkt gehouden die een bezoekje waard is.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant & Buitenplaats Florilympha (Lutterzandweg, 7587 LH, De Lutte, Overijssel, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant & Buitenplaats Florilympha
Lutterzandweg
7587 LH De Lutte
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Lutterzandweg
7587LH Losser

Holt

Bunnhaken
48455 Benthem

VVV Denekamp bij Boekhandel Brummelhuis

Nicolaasplein 8
7591 MA Denekamp
+31 (0)541 35 12 73

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Florilympha

Restaurant & Buitenplaats Florilympha

Fietscafe

Restaurant & Buitenplaats Florilympha is een prachtig plekje o...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Herman

op:

"Erna"

 geplaatst op:

Een prachtige, afwisselende route. Het eerste stuk Duitsland is minder, maar heb geduld, het wordt snel weer mooi. Stap even af bij de Gildenhauser vennen. Het is de moeite waard hier een stukje te wandelen. Wij hebben genoten van deze route.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 489247 | Toegevoegd op 25-8-2016 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding