Fietsen over de Wieringermeerpolder

Fietsroute 478366

Aangeboden door:

1809 13

Omschrijving

Deze route neem je mee door West-Friesland, een streek in het noorden van Noord-Holland. Je fiets hier door uitgestrekte poldergebieden met gezellige dorpjes en stadjes. Verder kun je op deze route lekker uitwaaien langs de IJsselmeerkust.

Van zee naar poldergebied
Parkeer je auto aan de rand van het dorpje Wieringerwerf en stap daarna snel op de fiets om de Wieringermeerpolder te verkennen. In de 12e eeuw liep dit gebied onder water en vervolgens maakte het deel uit van de zee. Vanaf 1927 werd er gestart met de aanleg van de huidige polder. In 1930 was de polder weer helemaal droog en vanaf 1934 werd de Wieringermeerpolder gebruikt voor de landbouw. Via deze polder fiets je naar kleine plaatsjes zoals Aartswoud, Lambertschaag en Opperdoes.

Historisch Medemblik
Als je stopt in Medemblik voor een pauze, moet je ook echt even een kijkje nemen in het centrum van dit oude stadje. Het staat hier namelijk vol met prachtige bezienswaardigheden uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Bewonder bijvoorbeeld de Waag aan de kaasmarkt, de vele historische pakhuizen en het oude station van Medemblik waar een oude stoomtram nog regelmatig langsrijdt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Motel, 1771MN, Hollands Kroon, North Holland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Motel
1771MN Hollands Kroon
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Klieverweg
1774NB Hollands Kroon

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Paul

geplaatst op:

Wie houdt van eindeloze kaarsrechte wegen in een monotoon en winderig landschap dat ontsiert wordt door tal van windmolens komt hier aan zijn trekken! Je kunt slechts een minuscuul stukje over de dijk naar Medemblik fietsen en de rest is er langs zonder enig zicht op water. Alleen Medemblik is zeer de moeite waard!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 478366 | Toegevoegd op 18-8-2016 | Laatst gewijzigd op 1-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding