Molenroute Lopikerwaard; Ontdek de molens rond Schoonhoven

Fietsroute 465298

Aangeboden door:

1768 41

Omschrijving

Hoewel Schoonhoven natuurlijk het meest bekend is als Nationale Zilverstad, valt er in en rond het Oud-Hollandse stadje in het Groene Hart van Nederland nog veel meer te ontdekken. Zoals tijdens deze drie bijzondere Molenroutes door de Krimpener-, Lopiker- en Alblasserwaard, waarbij u het unieke polderlandschap ontdekt van Zuid-Holland, met ruim tweehonderd molens de meest molenrijke provincie ter wereld.

Maak op de fiets, wandelend of met de auto kennis met de molens die vroeger zorgden voor drooglegging van het land en meelproductie, geniet van ontelbare prachtige vergezichten of bezoek één van de vele ambachtsbedrijven langs de route waar u bijvoorbeeld nog de échte Goudse kaas kunt proeven. Of bezoek de molens van Werelderfgoed Kinderdijk, de vesting Nieuwpoort en heksenstad Oudewater, vaar als u geluk heeft ‘Af en Toe’ over de Lek, huur een kano of strijk neer op één van gastvrije terrassen onderweg voor een drankje, maaltijd of om te overnachten en uw route de volgende dag uitgerust te vervolgen.

Uw Molenroute begint en eindigt op de plek waar de Lopiker-, Krimpeneren Alblasserwaard elkaar kruisen: in Schoonhoven. De strategisch aan de rivier gelegen ‘Creatieve Zilverstad aan de Lek’ is dankzij zijn rijke cultuurhistorie al eeuwenlang een populaire toeristische bestemming.

Draaiende en verlichte molens

In juli en augustus draaien iedere zaterdag de molens van Kinderdijk en begin september zijn de molens ’s avonds verlicht. Een extra reden om de molens te ontdekken en te blijven eten, drinken en overnachten in en rond Schoonhoven!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Gemeente Krimpenerwaard

Wie de Krimpenerwaard verkent, heeft het gevoel in een levensgroot en prachtig schilderij te zijn beland. Alles voor een heerlijk dagje uit of een korte vakantie in eigen land vind je in de Krimpenerwaard.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Voorhaven, 2871, Schoonhoven, Zuid-Holland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Schoonhoven
Voorhaven
2871 Schoonhoven
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Buiten de Veerpoort
2871CC Krimpenerwaard

VVV Groot Ammers in Kantoorboekhandel & Novy M. Bikker

Voorstraat
2964AH Molenwaard
0184 66 24 95
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Floor, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 465298 | Toegevoegd op 10-8-2016 | Laatst gewijzigd op 27-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding