Rondje Medemblik

Fietsroute 448334

Aangeboden door:

3911 33

Omschrijving

Deze route neemt je mee door Medemblik, het oudste stadje van West-Friesland. Ook rij je door de uitgestrekte weidse Wieringermeerpolder en langs het IJsselmeer.

Medemblik
Medemblik kreeg al in 1289 stadsrechten van graaf Floris V. Het stadje groeide uit tot een welvarende havenstad. Je ziet deze rijke geschiedenis nog steeds terug in de vele prachtige gevels, maar ook in Kasteel Radboud. Van deze dertiende-eeuwse burcht zijn alleen nog twee woonvleugels te bewonderen. In 1939 werd De Nachtwacht van Rembrandt tijdelijk in dit kasteel in veiligheid gebracht, voordat het in mei 1940 naar een bunker in de duinen bij Castricum verhuisde.

Authentieke stolpboerderijen
Het West-Friese laagland en de Wieringermeerpolder zijn ideaal om per fiets te verkennen. Je rijdt hier door een mix van vochtige weilanden, sloten en hoge luchten. Het pittoreske Twisk geniet beschermd dorpsgezicht. Het kent een hoge concentratie authentieke stolpboerderijen. De grote dorpskerk stamt uit de veertiende eeuw. Na je tocht geniet je op het terras bij Hotel Café Restaurant de Vooroever van een verse koffie en lekkere maaltijd.

Station Twisk
In het buurtschap ’t Westeinde (net buiten Twisk) staat nog het monumentale Station Twisk. Dit station dateert uit 1887 en ligt aan de eveneens dat jaar geopende spoorlijn Hoorn-Medemblik. De exploitatie was tot 1936 in handen van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij, de eerste spoorwegmaatschappij van Nederland. Tegenwoordig rijdt er vanuit Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik een toeristische stoomtrein over dit spoor. Wil je vanuit De Vooroever nog een mooie fietstocht maken? Rij dan ook route 448333.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Café Restaurant de Vooroever (Onderdijk, 1693 CE, Wervershoof, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Café Restaurant de Vooroever
Onderdijk
1693 CE Wervershoof
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Oosterdijk
1693CH Medemblik

VVV-agentschap Medemblik bij Stadshaven Pekelharinghaven

Pekelharinghaven 50
1671 HM Medemblik
+31 (0)227 54 16 86
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Vooroever

Hotel Café Restaurant de Vooroever

Hotel

Hotel Café Restaurant de Vooroever ligt net onder Medemblik, h...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Robert, Anders

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 448334 | Toegevoegd op 28-7-2016 | Laatst gewijzigd op 13-2-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding