Op ontdekking in de Gooische natuur

Fietsroute 448279

Aangeboden door:

2361 137

Omschrijving

Rondom Naarden kun je prachtige fietstochten door de natuur maken. Deze route neemt je mee door de oude bossen en uitgestrekte heidevelden tussen Bussum en Blaricum. Ook rij je een tijdje langs de oever van het Gooimeer.

Natuurbrug Crailo
Net onder Bussum fiets je door de stuifzanden van de Franse Kampheide. Het aangrenzende Spanderswoud was ooit een buitenplaats. Je treft er een mengelmoes van bomen aan, het is hier heerlijk fietsen door het ruisende groen. Via Natuurbrug Zanderij Crailo, met 800 meter lengte en 50 meter breedte het grootste ecoduct ter wereld, rij je de Bussumerheide op. In het zuidelijke deel liggen nog heidevennen die vroeger werden gebruikt om de schaapskudden te wassen.

Het Gooi
Bij knooppunt 80 ben je bijna op het hoogste punt van het Gooi: de 36 meter hoge zandrug die de Tafelberg wordt genoemd. Uit vondsten in prehistorische grafheuvels blijkt dat hier al sinds 2500 voor Christus mensen wonen. Met Bussum, Laren en Blaricum aan je route zie je natuurlijk ook enkele van de statige villa’s waar het Gooi zo bekend om is.

Vesting Naarden
Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden van Europa. De vesting heeft zes bastions, een dubbele omwalling en dubbele grachtengordel. In het gezellige stadje zelf snuif je met gemak de historische sfeer op. Je vindt er onder meer de Sint-Vituskerk: de vijftiende-eeuwse toren is het oudste deel van dit gebouw. Het opvallende Stadhuis dateert uit 1601 en geldt als fraai voorbeeld van de Hollandse renaissancestijl. Het Weegschaalmuseum is gevestigd in een middeleeuws gebouw. Net buiten Naarden ligt ook Fort Ronduit, een versterking uit 1875 die deel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie Nog meer genieten van de mooie omgeving? Rij dan ook route 410015. Of trek je wandelschoenen aan voor een mooie tocht met route 448278.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (1411RC, Gooise Meren, Noord-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
1411RC Gooise Meren
Plan route naar startpunt

VVV Naarden in de Utrechtse Poort

Ruijsdaelplein
1411RD Naarden
035 694 26 73
Stuur een mail

naarden-bussum

Stationsplein
1404 AM Bussum

Het Akkertje

Koningin Emmalaan 22A
1405CL Bussum
035 - 692 57 80
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Fort Ronduit

Fort Ronduit

Fort

Fort Ronduit werd in 1873 ten noorden van de vesting Naarden g...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Ellen en Rob

op:

Erik

op:

Monique

op:

Frans

op:

"Prachtige route door bosreik Nederland"

 geplaatst op:

Mooie route door de bosreike omgeving van bussem en Naarden. Tip neem de tijd om een wandeling over de Naarden vesting maken

"Prachtig!!"

 geplaatst op:

Alleen na bordje 33 even goed opletten. Niet overal duidelijk. Maar verder...mooie afwisselende route.

"Fietsen in het gooi"

 geplaatst op:  

In deze route zaten een paar mindermooie stukken tussen, maar de gedeeltes door de bossen en over de hei bij de tafelberg maakte alles weer goed. Ook het stuk langs het gooimeer was prachtig. Kleine knusse dorpjes. We hebben een leuke dag gehad ondanks het overwegend bewolkt was met een temperatuur rond de 20 graden

Hans, Anders

op:

Will, Limburg

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 448279 | Toegevoegd op 28-7-2016 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding