Hessischer Radfernweg R2

Fietsroute 447456

Aangeboden door:

1236 15

Omschrijving

Het eerste stuk loopt parallel aan de Lahntalradweg, die bij Cölbe in zuidelijke richting vertakt vanaf de R2. Geschikt voor het familie-uitje is de route van Biedenkopf naar Cölbe, die door de bovenste Lahn-vallei loopt en wordt omringd door lage berghoogtes. Op de dichtbevolkte route naar Buchenau zijn dorpen met mooie vakwerkboerderijen. Daarna volgt een rustig stuk weg, geschikt voor een picknick aan de oevers van de Lahn met afgelegen plekken onder bomen en waterplons voor de kleintjes. Dit gedeelte is bijna plat en vlak geasfalteerd.

Het fietspad R2 biedt een interessante mix van natuurbelevenissen en historische stedelijke architectuur. Niet direct op de route, maar de omweg waard is de universiteitsstad Marburg met het Landgrafen kasteel, die torent hoog boven de sprookjesachtige oude stad. Bijzonder bezienswaardig is het kleine stadje Amöneburg, op ongeveer 16 km van Marburg. De berg waarop Amöneburg ligt en uit de Ohmebene steekt, is een basalt-top die miljoenen jaren geleden is gevormd. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht over het Marburger Land.

Verder leidt de route over Kirchhain en Neustadt in de vallei van Schwalm naar Alsfeld. In het gebied van Kirchhain kunnen fietsers op warme dagen koele meren verwachten. Net na Stadtallendorf fiets je door het Herrenwald naar Neustadt. Daar trekken bezoekers van de Junker Hansen-toren, de grootste vakwerkbeurs van Europa, aan. In Alsfeld is de historische oude stad een sensatie. Je gaat verder naar Lauterbacher Strolch en al snel kun je het stadspaleis zien, met zijn Orangerie, de Fasanerie van Fulda en natuurlijk de kathedraal. Aan het einde van de route bereik je de staatsgrens van Beieren via beklimmingen in de Spessart. Pas aan het einde is het echt bergopwaarts: de Spessart daagt uit met wat langere en moeilijke beklimmingen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Grenzweg, 57334, Bad Laasphe, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Bad Laasphe
Grenzweg
57334 Bad Laasphe
Plan route naar startpunt

Marburger Straße
57334 Bad Laasphe

Wallau (Lahn)

35216 Biedenkopf

TKS – Tourismus, Kur und Stadtentwicklung Bad Laasphe GmbH

Wilhelmsplatz
57334 Bad Laasphe
+49 2752 898
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 447456 | Toegevoegd op 27-7-2016 | Laatst gewijzigd op 1-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding