Een lange dag genieten op de Utrechtse Heuvelrug

Fietsroute 429720

Aangeboden door:

7868 106

Omschrijving

Een fietstocht over de Utrechtse Heuvelrug lijkt wel een vakantie die je in één dag stopt. Je geniet hier van de prachtige natuur, gezellige plaatsen en historische landhuizen.

Utrechtse Heuvelrug
Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug heeft alles wat je als fietsende natuurliefhebber zoekt: uitgestrekte heidevelden, statige beukenlanen, mysterieuze loofbossen en geurige naaldbossen. Wat dit gebied extra bijzonder maakt, is de bijna on-Nederlandse stilte. Heerlijk. Een deel van de route rij je door de Laagte van Pijnenburg. De grond is hier vochtiger en rijker dan op de hogere delen van de heuvelrug, zodat er meer natuurlijke variatie is.

Slot Zeist
Pijnenburg is een van de vele statige panden op je route, het wit gepleisterde buitenhuis dateert uit de zeventiende eeuw. Prins Hendriksoord is een landhuis uit de negentiende eeuw. Bij knooppunt 81 kun je even een stukje de laan naar Slot Zeist inrijden om een blik op dit zeventiende-eeuwse lustoord te werpen.

Militair Museum
De route neemt je ook mee over een wel heel bijzonder terrein: dat van de voormalige luchtbasis Soesterberg. Waar ooit de banden van straaljagers rookten, mag je nu de wielen van je stalen ros laten rollen. Tijd genoeg? Breng dan een bezoekje aan het prachtig verbouwde Nationaal Militair Museum. Je vindt hier interessante tentoonstellingen over historische en nieuwe wapensystemen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

97
97 (Professor Bronkhorstlaan, 3723MA, De Bilt, Utrecht, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

97
Jouw startpunt
Knooppunt 97
Professor Bronkhorstlaan
3723MA De Bilt
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Maertensplein
3738DG De Bilt

hollandsche rading

Vuursche Dreef
3739 KT De Bilt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van Pijnenburg

Pijnenburg

Landhuis

Het landgoed Pijnenburg is ruim 350 hectare groot en het grens...

Meer informatie
Geen foto van Prins Hendriksoord

Prins Hendriksoord

Landhuis

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Veel te veel langs autowegen"

 geplaatst op:

Deze route viel ons helaas erg tegen. Zeker drie kwart van de route fiets je langs grote N-wegen. Zonde, want er zijn zoveel mooie bossen in die omgeving! Knooppunt 98 wordt niet (meer) aangegeven met een bordje. Wij zijn daarom meteen naar 97 gefietst, maar dan mis je wel een paar kilometer.

Johan

op:

"Prachtige route dwars door de bossen van Utrecht"

 geplaatst op:

Heerlijke lange mooie route. Heel veel bos, afgewisseld met een paar leuke plaatsjes. Genoeg plekjes voor een pauze, weinig langs grote autowegen, en een hele lange afdaling. Top route dit, zeker voor herhaling vatbaar. Tip: je hoef niet helemaal naar knooppunt 91 door te rijden, in Lage Vuursche kan je op het kruispunt naar links.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 429720 | Toegevoegd op 14-7-2016 | Laatst gewijzigd op 28-12-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding