Van Ouwsterhaule naar Heerenveen en terug

Fietsroute 429536

Aangeboden door:

1671 40

Omschrijving

In de omgeving van Heerenvind en Joure vind je uitgestrekte veenpolders en verschillende waterplassen die deel uitmaken van de Friese meren. Deze fietstocht neemt je mee door deze rustige gebieden en door het Oranjewoud ten oosten van Heerenveen.

Verken het Oranjewoud
Het startpunt van deze fietsroute ligt in de bossen een stukje buiten Sint Nicolaasga. Vanuit hier fiets je door de polders naar Scharsterbrug, Rotserhaule en vervolgens Heerenveen. Je fiets langs de rand van Heerenveen het Oranjewoud in. Dit bosgebied bestaat uit verschillende voormalige landgoederen, prachtig aangelegde parken, enkele overgebleven landhuizen en kleine weilandjes tussen de bossen in. Fiets over kronkelige paadjes en luister naar de fluitende vogeltjes voordat je Heerenveen weer in fietst. Een stukje verderop fiets je langs het meer het Nannewijd. Dit meer is ontstaan door het afgraven van veen. Dit meer wordt veel gebruikt door watersporters, maar je kunt ook heerlijk fietsen in de omgeving van het meer.

Molens in de polder
Op deze route fiets je langs twee molens. De eerste molen die je onderweg kunt bewonderen is de Skarrenmoune. Deze molen werd gebouwd in 1888 aan de rand van Scharsterbrug en het heeft zowel dienstgedaan als poldermolen als korenmolen. De molen draait nog regelmatig met behulp van een vrijwillige molenaar. Een stukje verder op de route kom je langs molen De Hersteller in de buurt van Rotsterhaule. Deze molen werd hier gebouwd in 1857 en het is een van de zes molens die vroeger de St. Johannesgaster Veenpolder bemaalden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

5
5 (Bospad, 8513CH, De Fryske Marren, Friesland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

5
Jouw startpunt
Knooppunt 5
Bospad
8513CH De Fryske Marren
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kampweg
8513CA De Friese Meren

VVV Waterland van Friesland

Midstraat
8501AS De Friese Meren
0513 41 60 30
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Hersteller

De Hersteller

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Een prachtige route"

 geplaatst op:

Een prachtige route door afwisselend landschap! Goede brede fietspaden. Wel goed opletten, want de knooppuntenbordjes staan ook zeer afwisselend (hoog, laag, links, rechts etc).

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 429536 | Toegevoegd op 14-7-2016 | Laatst gewijzigd op 9-4-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding