Het eilandleven op Ameland

Fietsroute 429367

Aangeboden door:

3766 63

Omschrijving

Ruige golven, zilte zeelucht en stralend witte stranden, dat is wat je tegenkomt als je langs de kust van Ameland fietst. Op de rest van Ameland vind je bossen, heidevelden, ongerepte zandduingebieden en schilderachtige dorpjes. Maak een fietstochtje op Ameland en verruil het alledaagse even voor het eilandleven.

Vuurtoren Bornrif
Het startpunt van deze fietstocht ligt in het dorpje Ballum. Vanuit hier fiets je door het duingebied langs de kust in de richting van Hollum. Onderweg kom je langs de vuurtoren Bornrif. Deze vuurtoren werd in 1880 gebouwd en tot 2005 maakte de kustwacht gebruik van deze toren. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van camera’s om de kustlijn in de gaten te houden waardoor de kustwacht overbodig is geworden. De vuurtoren is nu opengesteld voor publiek. Beklim de 55-meter hoge toren en geniet boven op de toren van het prachtige uitzicht over Ameland. In de vuurtoren worden ook allerlei exposities gehouden.

De Griffel
In Hollum kun je een pauze nemen van het fietsen bij De Griffel. Rust lekker even uit met een hapje en een drankje en laad jezelf op voor het tweede gedeelte van de fietsroute. Vanuit Hollem fiets je verder in de richting van Nes en vervolgens weer terug naar Ballum langs de noordkust van Ameland.

De cultuur van Ameland
In Hollum kun je een bezoekje brengen aan het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager. Hier kom je meer te weten over de cultuur, de historie en de gebruiken van Ameland en haar inwoners. Snuffel in het open depot, bekijk allerlei bijzondere voorwerpen en luister naar alle verhalen van het Ameland van vroeger. De exposities in het museum wisselen regelmatig. Er valt kortom altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
Strandweg
9162EJ Ameland
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Griffel Ameland

De Griffel

Restaurant

De Griffel is een gezellig plekje om een hapje te eten en iets...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Bornrif-Ameland

Vuurtoren Bornrif

Vuurtoren

Toren die werd gebouwd in de buurt van kliffen, of direct erop...

Meer informatie
Geen foto van Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager

Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager

Museum

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 429367 | Toegevoegd op 14-7-2016 | Laatst gewijzigd op 16-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding