Op de fiets naar Sneek

Fietsroute 427420

Aangeboden door:

1681 35

Omschrijving

Friesland had ook Fietsland mogen heten. Met zijn waterrijke polderlandschap, rijke cultuurhistorie en eeuwenoude stadjes is het hier heerlijk fietsen. Deze route neemt je mee door Sneek en omgeving.

Oude herenhuizen
Het pittoreske Sneek geniet niet voor niets beschermd stadsgezicht. Een van de oudste bezienswaardigheden is de Martinikerk die in de elfde eeuw met tufsteen op een terp gebouwd werd. Het huidige gebouw dateert uit 1498. In Broek en Goingagijp kun je bij de kerken nog authentieke Friese klokkenstoelen bewonderen. Terhorne ligt op de hoek van een landaanwinning uit de twaalfde eeuw. Volgens de inwoners van dit dorpje speelt de kinderboekenserie De Kameleon zich hier af.

Friese meren
Behalve mooie oude dorpjes en stadjes tref je in Friesland natuurlijk ook veel water aan. Je fietst langs de Langweerderwielen en het Sneekermeer. Aan de oevers zie je wuivende rietkragen, op het water kun je vele vogels, plezierjachtjes of skûtsjes spotten. Een mooi moment om even een pauze in te lassen en extra van de rust te genieten. Bij Hampshire Hotel – St. Nicolaasga geniet je in alle rust na van je mooie fietstocht.

Joure koffiestad
Wat tijd over? Ook het oude centrum van Joure is leuk om even doorheen te fietsen. Joure staat bekend als het stadje waar Egbert Douwes in 1753 een winkel in koloniale waren als koffie begon. In 1780 droeg vader Douwes het bedrijf over aan zijn zoon: Douwe Egberts. De rest is, zoals dat heet, geschiedenis, want DE is inmiddels het grootste koffiebedrijf ter wereld. Over geschiedenis gesproken: je passeert in Joure ook de Groene Molen, een poldermolen uit 1800. Wil je vanuit Hampshire Hotel – St. Nicolaasga nog een paar mooie fietstochten door het weidse Friesland maken? Rij dan ook de routes 121364 en 427427.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hampshire Hotel - St. Nicolaasga (Legemeersterweg, 8527 DS, Legemeer, Friesland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hampshire Hotel - St. Nicolaasga
Legemeersterweg
8527 DS Legemeer
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

De Greiden
8523NM De Friese Meren

VVV Langweer

Buorren 26
8525 EC Langweer
+31 (0)513 49 91 00
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hampshire Hotel - St. Nicolaasga

Hampshire Hotel - St. Nicolaasga

Hotel

Hampshire Hotel – St. Nicolaasga ligt midden tussen de Friese ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 427420 | Toegevoegd op 12-7-2016 | Laatst gewijzigd op 10-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding