Fietsen door het Hart van Drenthe

Fietsroute 423130

Aangeboden door:

12192 52

Omschrijving

Drenthe blijft boeien. Als fietser krijg je geen genoeg van de historierijke dorpjes en stille natuur. Deze route neemt je mee door het Hart van Drenthe en door Orvelte en Grolloo. Ook kom je langs Kamp Westerbork.

Boomkroonpad
Het Hart van Drenthe is een meer dan 5000 hectare aaneengesloten natuurgebied waar je soms het gevoel krijgt door de wildernis te fietsen. Je rijdt er door een mozaïek van bossen, heidevelden en grillige beken. Wat vooral opvalt: in Drenthe is het nog ouderwets stil. In Boswachterij Gieten-Borger vind je het bekende Boomkroonpad. Tijdens deze educatieve wandeling door de boomkruinen heb je prachtige vergezichten over de bosrijke omgeving.

Pittoresk Orvelte
Het meer dan duizend jaar oude Orvelte verschijnt regelmatig op het lijstje met mooiste Nederlandse dorpjes. Niet zonder reden: dit autovrije brinkdorpje herbergt vele historische bezienswaardigheden. Maak een tussenstop bij Restaurant & Lunchroom De Schenkerij om wat beter van Orvelte te genieten.

Kamp Westerbork
Tussen de sparren en lariksen van boswachterij Hooghalen kom je langs Kamp Westerbork. Het voormalige kampterrein is nu een groene vlakte, de oude commandantswoning is een van de weinige nog resterende gebouwen. Op het terrein is een museum. Hier zijn diverse films, maar ook wanden van originele barakken te zien. Waar de spoorrails in het kamp eindigden, kun je het Nationaal Monument Kamp Westerbork zien. Dit indringende monument is ontworpen door een overlevende die in het werkkamp heeft gezeten, Ralph Prins. Even verderop het kamp staat vlakbij knooppunt 58 een veertien meter hoge uitkijktoren. Een mooie plek om de indrukwekkende omgeving eens vanuit de hoogte te bewonderen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Oranjekanaal N.Z., 9433TD, Midden-Drenthe, Drenthe, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Oranjekanaal N.Z.
9433TD Midden-Drenthe
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Schenkerij

Restaurant & Lunchroom De Schenkerij

Restaurant

Restaurant & Lunchroom De Schenkerij ligt in hartje Orvelte, e...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Navigeren niet mogelijk."

 geplaatst op:

Landkaart is niet te zien bij de navigatie in midden Drenthe.

"Niet goed"

 geplaatst op:

Bepaalde gebieden zijn niet te zien, en niet te gebruiken voor navigatie

"Nu verre van goed"

 geplaatst op:

Route onmogelijk te rijden

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 423130 | Toegevoegd op 8-7-2016 | Laatst gewijzigd op 17-1-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding