Gelders Arcadië West

Fietsroute 421258

Aangeboden door:

3586 76

Omschrijving

De Veluwezoom is bekend om ‘Gelders Arcadië’, het landschap van uitgestrekte landgoederen, buitenplaatsen en kastelen. Je vindt hier bijvoorbeeld Huis Zypendaal, Kasteel Doorwerth en Villa Sanoer.
Het heuvelachtige landschap heeft altijd veel aantrekkingskracht gehad op welgestelde families, die er hun landhuizen bouwden en de mooiste tuinen en parken aanlegden. Met de komst van de treinverbindingen in de 19e eeuw kwamen steeds meer rijke westerlingen naar de landgoederenzone aan de Veluwezoom om van dit unieke landschap te genieten en er hun ‘buitens’ aan te leggen. En van die vele buitens in dit gebied kunnen wij nog steeds genieten!
Deze route leidt je door het westelijke deel van deze streek waarbij je door de gemeente Wageningen, gemeente Renkum en de gemeente Arnhem fietst. Dit is een prachtig gebied gelegen tussen Het Nationale Park De Hoge Veluwe aan de noordzijde en rivier de Rijn aan de zuidzijde.
De ligging zorgt voor een bijzonder afwisselend landschap en vele schitterende panorama’s tijdens de fietsroute. Onderweg kom je langs verschillende kastelen en landgoederen zoals Kasteel Doorwerth in Doorwerth, Villa Sanoer in Wageningen en Huis Zypendaal in Arnhem. Een gedeelte van Villa Sanoer en de omliggende tuin kunnen enkel op afspraak worden bezocht.
Het indrukwekkend Kasteel Doorwerth is tijdens de Tweede Wereldoorlog geheel verwoest en als ruïne achtergelaten. Na een renovatie van bijna 40 jaar is sinds midden jaren tachtig het kasteel met voorburcht weer in oude glorie hersteld en gedurende het hele jaar te bezoeken. Huis Zypendaal is op alle zondagen gedurende de zomermaanden opengesteld voor bezoekers. Het interieur van dit buitenhuis uit de 18e eeuw is voor een belangrijk deel afkomstig uit die tijd.
Download voor alle informatie over de kastelen en landgoederen de Gelders Arcadië app. Deze app staat vol filmpjes, foto’s, routes en verhalen welke je thuis of op locatie kunt bekijken. Op die manier komt de veelal rijke geschiedenis van de locaties van het Gelders Arcadië echt tot leven.

Leestip! Kastelen op de Veluwezoom
Aan mooie landgoederen, buitenplaatsen en kastelen geen gebrek op de Veluwe in Gelderland. Wij hebben de meest bijzondere kastelen in deze regio voor je verzameld in het artikel‘Sprookjesachtige kastelen op de Veluwe’

Op zoek naar boeiende verhalen, mooie routes of leuke plekjes voor een pauze in Gelderland?Lees hier dan meer.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: VVV Arnhem-Nijmegen

De regio Arnhem Nijmegen kenmerkt zich door bijzondere gebieden zoals het Land van Maas en Waal tussen de twee rivieren en de Betuwe. Fiets of wandel door mooie natuurgebieden, bruisende stadsharten en langs de rivieren.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

94
94 (Brugstraat, 6811MB, Arnhem, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

94
Jouw startpunt
Knooppunt 94
Brugstraat
6811MB Arnhem
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Rijnkade
6812CZ Arnhem

Visit Arnhem

Stationsplein 158C
6811 KG Arnhem
0900 112 23 44
Stuur een mail

arnhem

Nieuwe Stationsstraat
6811KL Arnhem

Oplaadpunt

Stationsplein
6811KG Arnhem

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 421258 | Toegevoegd op 6-7-2016 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding