Een rondje Zeeland

Fietsroute 417026

Aangeboden door:

4621 78

Omschrijving

Een dagje uitwaaien in Zeeland: dat betekent weidse polders, historische dorpjes en vergezichten over het water. Deze route neemt je mee naar Noord-Beveland en Walcheren.

Verrukkelijk Veere
Veere is een van de mooiste vestingstadjes van Nederland. In dit historische en sfeervolle plaatsje kun je bijvoorbeeld de Grote Kerk uit 1348 bewonderen. Het stadhuis met zijn prachtige voorgevel dateert uit de vijftiende eeuw. Aan de kade staat Museum De Schotse Huizen dat gevestigd is in twee zestiende-eeuwse monumenten. Vanuit Veere vaar je met het fietsveer (zie www.rondje-pontje.nl) naar Kamperland. Bij Pension Kamperland kun je op gezette tijden genieten van een hapje en drankje op het gezellige terras.

Noord-Beveland
Aan de noordkant van Noord-Beveland zie je nog vele inlagen: kleine polders die achter de zeedijk liggen op plaatsen waar men een dijkdoorbraak vreesde. Landinwaarts werd op die plaatsen dan een reservedijk aangelegd, de inlaagdijk. Oorspronkelijk bestond de grond hier uit akkers en weilanden, nu uit natte moerassen of rietvelden. Vanaf de dijk zie je vele vogels in de inlagen. Aan de andere kant kijk je uit over de Oosterschelde, de stormvloedkering en de Noordzee. Wat een uitzichten!

Neeltje Jans
Neeltje Jans diende bij de bouw van de stormvloedkering als werkeiland. In de loop der jaren hebben weer en wind van Neeltje Jans een prachtig duinlandschap gemaakt dat door helmgras en duindoorn bijeen wordt gehouden. Op het eiland kun je een informatiecentrum over de Deltawerken bezoeken. In 2015 eindigde de tweede Touretappe op Neeltje Jans. Sprinter André Greipel kwam toen als eerste over de meet.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Fietswinkel Kamperland (Nieuwe Achterweg, 4493 AD, Kamperland, Zeeland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Fietswinkel Kamperland
Nieuwe Achterweg
4493 AD Kamperland
Plan route naar startpunt

VVV Kamperland

Veerweg
4493AJ Noord-Beveland
0118 58 13 42
Stuur een mail

Parkeerplaats

Hooidijk
4493PB Noord-Beveland

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Fietswinkel Kamperland

Fietswinkel Kamperland

Leuke afstappers

Fietswinkel Kamperland is een ideaal startpunt voor je fietsda...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van De Koe

De Koe

Windmolen

Molen De Koe werd gebouwd in 1909 als vervanger voor een eerde...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Martin, Anders

op:

"Leuke korte route"

 geplaatst op:

Wij zijn in Vrouwenpolder gestart, in Veere koffie gedronken en bijna aan het eind van de route naar het strand geweest . De route was voor ons divers en mooi om in een middag te doen.

"Wauw!"

 geplaatst op:

Wauw! Als Tukkers deze route gefietst. Zeer de moeite waard. In Vrouwenpolder begonnen, met de klok mee richting Veere. Met het pontje over het Veerse meer was een verrassing. Aanrader!

"Mooie en gezellige route"

 geplaatst op:

De route voert je langs mooie uitzichten en wat leuke bezienswaardigheden en zeker niet te vergeten de mooie Zeeuwse dorpjes. Wel iets om rekening mee te houden is dat de pont tussen Veere & Kamperland niet het gehele jaar vaart. Wij moesten dus terug fietsen langs dezelfde weg als we gekomen waren.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 417026 | Toegevoegd op 30-6-2016 | Laatst gewijzigd op 5-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding