Katwijk voor kids

Fietsroute 410101

Aangeboden door:

5955 54

Omschrijving

Een mooie kindvriendelijke route die je langs diverse mooie plekken in en rond Katwijk voert, zoals de vuurtoren en het Panbos. Ook kom je langs een paar leuke speelplekken; ideaal voor een korte tussenstop! 

Strand = kinderparadijs
Kinderen doe je vaak geen groter plezier dan met een dagje strand. Lekker ravotten, een zandkasteel bouwen en af en toe een frisse duik in zee. Succes gegarandeerd! Maar ook als je wat meer spektakel zoekt kun je in Katwijk terecht. Een middagje vlotten bouwen, leren surfen, banaanvaren of kiten? Het kan in Katwijk! En na afloop zijn jij én je kinderen van harte welkom in de gastvrije en kindvriendelijke restaurants of strandpaviljoens voor een lekkere laagdrempelige maaltijd. Dus Katwijk is het ideale start- én eindpunt van deze fietstocht.

Panbos
Vanuit Katwijk fiets je naar het zuiden, dwars door het duingebied Berkheide. Hou je ogen open, want als je geluk hebt zie je konijntjes wegspringen. Of misschien zelfs wel een vos of een hert! Maar aan de kust vind je niet alleen zand en duinen. De route leidt je ook langs ‘De Pan van Persijn’, lokaal ‘Panbos’ genoemd. Dit is een ideaal wandel- en speelbos en zeker een stop waard. In het bos vind je een hertenkamp en een eendenvijver en er is een leuke ontdekroute voor kinderen. En wat dacht je van de resten van de Atlantikwall? Beklimmen mag!

Speeltuinen bezoeken in Valkenburg
In Valkenburg aangekomen kun je je kinderen een groot plezier doen met een bezoek aan een speeltuin. Vlak langs de route vind je tussen knooppunt 93 en 89 de speeltuin en kinderboerderij ‘Valkenburg’. En bij knooppunt 89 kun je besluiten om de route even te verlaten en een stukje om te rijden naar de leuke waterspeeltuin ‘Dorpsweide’. Als je maar niet bang bent om nat te worden! De Dorpsweide is trouwens ook een leuke plek voor een picknick.

Beklim de Vuurtoren

Aan de Katwijkse Boulevard vind je tegenover de vuurtoren nog een mooie speelplaats ín het duin. Ouders kunnen in het nabijgelegen restaurant genieten van een kopje koffie. En vergeet de Vuurtoren zelf ook niet te bezoeken en te beklimmen: bovenop kun je genieten van indrukwekkend uitzicht over de Noordzee!

Attracties in de omgeving
Wist je dat je in Katwijk en omgeving veel leuke attracties voor kinderen vindt? Bezoek de Stoomtrein Katwijk-Leiden, leef je helemaal uit in Duinrell of leer in een keer heel Nederland kennen in Madurodam. Na een bezoek aan het indrukwekkende Corpus weet je alles van je eigen lichaam en nadat je in Space Expo bent geweest heeft de ruimte geen geheimen meer voor je. Maar het meest bijzonder is misschien wel het skelet van een heuse Tyrannosaurus rex in Naturalis! Dit skelet, met de naam ‘Trix’, is een van de 3 meest complete dinosaurusskeletten ter wereld en het enige dat je in Europa kunt bekijken. Vanaf deze september 2016 te zien!

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

97
97 (TOP Katwijk - Zuidduinen, 2225JM, Katwijk, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

97
Jouw startpunt
Knooppunt 97
TOP Katwijk - Zuidduinen
2225JM Katwijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Boulevard
2225HE Katwijk

Oplaadpunt

Tramstraat
2225CG Katwijk

VVV Katwijk bij B&B aan Zee

Burgersdijkstraat
2225AT Katwijk
071 303 07 07
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hudson Bar & Kitchen Katwijk

Hudson Katwijk

Restaurant

Hudson Katwijk is de nieuwste parel van de restaurantketen. Ge...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Vuurtoren 'De Vuurbaak' van Katwijk

Vuurtoren van Katwijk

Vuurtoren

De 'Vierboet' in Katwijk aan Zee is na de Brandaris het oudste...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 410101 | Toegevoegd op 20-6-2016 | Laatst gewijzigd op 15-6-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding