De Maasduinen rondom Wellerlooi

Fietsroute 409981

Aangeboden door:

4033 121

Omschrijving

Nationaal Park De Maasduinen bestaat uit allerlei verschillende natuurgebieden die op de rivierduingordel in dit park liggen. Je fiets hier onder andere langs landgoederen, heidevelden en bossen langs de oever van de Maas.

Landgoed De Hamert
Je stapt op de fiets aan de rand van Landgoed De Hamert. In dit gebied ligt onder andere de Looierheide, een heideveld van 250 hectare met stuifzandheuvels, veenplassen, vennen en oude grafheuvels. In dit gebied leven nachtzwaluwen, roodborsttapuiten en boomleeuweriken. Verder vind je hier ook bossen die zijn aangelegd op rivierduinen en zandplassen. Even verderop fiets je onder andere langs het Leukermeer en het Reindersmeer. Vanaf de hoger gelegen oevers heb je prachtige vergezichten over het meer heen. In dit gebied kun je verder allerlei soorten vogels spotten zoals reigers, ganzen, ijsvogels en zeearenden. Tussen de natuurgebieden liggen gezellige plaatsjes zoals Wellerlooi, Elsteren en Leuken waar je doorheen fietst.

Pannenkoekenhuis Jachthut
Uiteindelijk kom je weer uit bij het startpunt van de route. Hier kun je terecht bij Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer voor een lekkere pannenkoek of een andere smakelijke maaltijd. Een kopje koffie met een stuk gebak erbij behoort ook tot de mogelijkheden als je alleen maar een korte koffiepauze wilt houden. Puf lekker even uit na je fietstocht en geniet van de rust die in dit gebied heerst.

Nationaal Park De Maasduinen
Nationaal Park De Maasduinen ligt tussen de Maas en de Duitse grens in het noorden van Limburg. Het park is genoemd naar de stuifzandruggen die als rode draad door het landschap lopen. Deze zogenaamde paraboolduinen zijn ontstaan aan het einde van de laatste ijstijd. Het park strekt zich uit over ruim 20 kilometer en het is in totaal 4500 hectare groot. Er valt dus genoeg te verkennen in dit gebied.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer (Twistedenerweg, 5856 CK, Wellerlooi, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer
Twistedenerweg
5856 CK Wellerlooi
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Twistedenerweg
5856CL Bergen

Veerdienst Broekhuizen - Arcen

Watertap: gratis water voor onderweg

Geysselberg
5856AG Wellerlooi

Fossa Eugenia

An der Fossa
47638 Straelen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

De Wellsche Hut

De Wellsche Hut

Restaurant

De Wellsche Hut bestaat al meer dan 100 jaar. Op de menukaart ...

Meer informatie
Jachthut Op de Hamert

Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer

Pannenkoekenhuis

Jachthut op den Hamer ligt aan de rand van het Nationaal Park ...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Wil

op:

Henk

op:

"Tegenvaller"

 geplaatst op:

We dachten te kiezen voor een fietstocht aan de Maas, maar we hebben de Maas nauwelijks gezien. Veel fietsen langs 60 of 80 km wegen, met veel vrachtverkeer. Ook wel door het mooie natuurgebied de maasduinen, maar helaas te weinig. Als je langs de Maas wil fietsen, met af en toe een terrasje aan het water, kies dan niet voor deze route.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 409981 | Toegevoegd op 20-6-2016 | Laatst gewijzigd op 14-5-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding