Fietsen door het Horsterwold en de polders

Fietsroute 409909

Aangeboden door:

1190 16

Omschrijving

Zeewolde wordt omgeven door de meest prachtige groene gebieden. Je vindt hier onder andere het uitgestrekte loofbos Horsterwold en het Harderbos die beiden op kleigronden gelegen zijn. Verder neemt deze route je mee over de vlakke polders die zo typerend zijn voor Flevoland.

Eindeloze stille bossen
Het start- en eindpunt van deze route ligt midden in het Horsterwold. Parkeer hier je auto en spring snel op de fiets om dit mooie gebied te ontdekken. Het Horsterwold is het grootste aaneengesloten loofbos van heel West Europa. Het is ongeveer 4500 hectare groot en de bomen groeien er spectaculair hard omdat de grond uit klei bestaat. Deze grondsoort is ontzettend vruchtbaar en zure regen heeft er geen nadelig effect op. Het bos is onder andere aangelegd om fietsers en wandelaars een heerlijk stil plekje te kunnen bieden. Als je het bos uit komt, fiets je een stuk door de polders naar de oevers van het Eemmeer en het Nijkerkernauw.

Brasserie Zuiderzoet
Na bijna 60 kilometer fietsen kun je een pauze inlassen bij Brasserie Zuiderzoet. Neem plaats op het terras en rust lekker even uit van je tocht met een hapje en een drankje bij de hand. Dan kun je daarna weer vol goede moed verder fietsen. Vanuit Brasserie Zuiderzoet kun je ook route 409906 fietsen.

Het Nijkerkernauw
Een stukje van deze route loopt langs de oevers van het randmeer het Nijkerkernauw tussen Gelderland en Flevoland. Samen met het Nuldernauw is dit het smalste randmeer van Nederland. Het meer ontstond in 1968 toen Zuidelijk Flevoland werd aangelegd. Aan de rand van het Nijkerkernauw ligt een gemaal dat overtollig water uit de polder Arkemheen in het randmeer loost. Het randmeer is geliefd bij vogels, dus er valt genoeg te zien hier.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Bingelweg, 3896LX, Zeewolde, Flevoland, The Netherlands)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Bingelweg
3896LX Zeewolde
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

brasserie zuiderzoet

Brasserie Zuiderzoet

Fietscafe

Bij Brasserie Zuiderzoet in Zeewolde kun je terecht voor alles...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 409909 | Toegevoegd op 20-6-2016 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding