Van de Drents-Friese Wold naar het Dwingelderveld

Fietsroute 401931

Aangeboden door:

3778 97

Omschrijving

Nationaal Park Drents-Friese Wold en Nationaal Park Dwingelderveld liggen op steenworp afstand van elkaar. Op de fiets kun je dan ook prima beide parken verkennen tijdens één tocht. Tel daar gezellige plaatsjes tussen de twee natuurgebieden bij op en je hebt een prachtige omgeving voor een fietstocht.

Een gevarieerde natuur
Het eerste gedeelte van de route loopt door de Drents-Friese Wold. Dit gebied bestaat uit zacht glooiende heidevelden, bossen en stuifzandgebieden. Je fietst vooral langs de rand van de Drents-Friese Wold en vervolgens rijd je via Hoogersmilde naar Nationaal Park Dwingelderveld. Dit park is bijna 4000 hectare groot met natte heidegebieden en bossen. Het is hier heerlijk stil, dus het moet geen probleem zijn om tot rust te komen. Je vindt hier ook historische grafheuvels en vennetjes. Het Dwingelderveld is in principe alles wat Drenthe te bieden heeft, maar dan in het klein in één gebied.

Camping de Haarsluis

Via Dwingeloo fiets je terug naar het beginpunt van de route. Hier kun je terecht bij Camping de Haarsluis om te overnachten. Zet je tent, camper of caravan neer op he terrein van de camping en ontspannen maar. Dan kun je de volgende dag route 134416 volgen om de route verder te verkennen.

Dwingeloo
Tussen de twee nationale parken vind je het dorp Dwingeloo. In het centrum van het dorp ligt een grote groene brink met beschermd dorpsgezicht. Verder vind je hier de Sint-Nicolaaskerk uit de 15e eeuw. In 1923 is een groot deel van het kerkinterieur in vlammen opgegaan bij een dorpsbrand, maar gelukkig is het gebouw van de kerk wel goed bewaard gebleven. Dit dorpje is zeker een bezoekje waard.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Camping de Haarsluis (Het Lot, 7991 TE, Dwingeloo, Drenthe, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Camping de Haarsluis
Het Lot
7991 TE Dwingeloo
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Venesluis
7991TH Westerveld

Toerist Info Dwingeloo

Brink 4
7991 CG Dwingeloo

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

camping haarsluis

Camping de Haarsluis

Camping

Camping de Haarsluis ligt prachtig tussen drie natuurgebieden:...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Erg mooi en afwisselend. Klein stukje viel er tegen tussen knooppunt 73 en 96"

  op:

Kees, Zuid-Holland

op:

M

op:

Hilbert, Anders

op:

Nicolet, Overijssel

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 401931 | Toegevoegd op 9-6-2016 | Laatst gewijzigd op 18-2-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding