Van stad naar strand route

Fietsroute 401783

Aangeboden door: Petra, Zuid-Holland (NL)

751 3

Omschrijving

De route begint in het centrum van Rotterdam aan de voet van de Erasmusbrug, vlakbij het Wereldmuseum. Vandaar fietst u langs de kades van de Nieuwe Maas, u passeert de Euromast en het Lloydkwartier. Vanaf hier kunt u een uitstapje maken naar Historisch Delfshaven; een eeuwenoude wijk met karakteristieke panden en pakhuizen. Op weg naar Schiedam fietst u langs de meer hedendaagse havens. In de oude havens van Vlaardingen kunnen liefhebbers van water en schepen hun hart ophalen en is een uitstapje naar het Vlaardinger Museum de moeite waard. De route gaat verder langs de havens van de Nieuwe Waterweg. U verlaat hier het stedelijk landschap voor de meer wijdse omgeving van Midden-Delfland. U nadert nu Maassluis; wederom een historische plek met vele monumentale schepen en gebouwen. Na Maassluis fietst u met de Nieuwe Waterweg aan uw linkerhand en het weidelandschap van de Oranjebuitenpolder aan uw rechterhand, naar Hoek van Holland. Voordat u de bebouwde kom bereikt, passeert u nog de Maeslantkering; één van de stormvloedkeringen die Zuid-Holland beschermt bij hoog water. Aangekomen in Hoek van Holland kunt u doorfietsen naar het strand. Of een uitstapje maken naar het Atlantikwal-museum en uw elektrische fiets opladen voor de terugweg.

Via een oversteek met de fast ferry kunt u terugfietsen over de Landtong Rozenburg (via knooppunten 55 en 28) en met het veer naar Maassluis weer uitkomen bij het beginpunt van de Erasmusbrug.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

60
60 (Vasteland, 3011BK, Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

60
Jouw startpunt
Knooppunt 60
Vasteland
3011BK Rotterdam
Plan route naar startpunt

Rotterdam Tourist Information Coolsingel

Coolsingel 114
3011 AG Rotterdam
+31 (0)10 790 01 86
Stuur een mail

rotterdam blaak

Overblaak

Parkeerplaats

Doelstraat

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 401783 | Toegevoegd op 9-6-2016 | Laatst gewijzigd op 5-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding