Maak kennis met Westerwolde

Fietsroute 400780

Aangeboden door:

2261 33

Omschrijving

Groningen staat bekend om haar esdorpenlandschappen vol kleine dorpjes en uitgestrekte open gebieden. Deze route neemt je mee door dit typische landschap dat perfect is voor mensen die van rust en kalmte houden. Het moet geen enkel probleem zijn om hier tot rust te komen en van de natuur te genieten.

De historie van Westerwolde

Vanuit Weddermeer fiets je naar het dorpje Onstwedde. Hier kun je een bezoekje brengen aan het museum Slaait’nhoes, een streekmuseum waar je meer te weten omt over de streek Westerwolde. Het museum is gevestigd in een oude Saksische vakwerkboerderij die zoveel mogelijk in de authentieke staat bewaard is gebleven. Als je Westerwolde echt goed wilt leren kennen, moet je hier echt eens naar binnen stappen. Vervolgens fiets je door het open landschap langs verschillende kleine dorpjes, waaronder Bourtange. Dit oude vestingdorp neemt je mee naar lang vervlogen tijden met haar historische wallen, grachten en huizen.

Paviljoen & Villapark Weddermeer
Via het lintdorp Veelerveen fiets je terug naar het startpunt van de route. Plof neer bij Paviljoen & Villapark Weddermeer voor een verfrissend drankje en een welverdiende maaltijd. Heb je daarna geen puf meer om naar huis te gaan? Blijf dan gezellig overnachten in een van de villa’s van het park. De volgende dag kun je de omgeving dan verder verkennen met route 400773.

Nieman’s Meul’n
In Veelerveen fiets je langs de molen Nieman’s Meul’n. Deze molen stond oorspronkelijk als poldermolen in de buurt van Midwolda, maar in 1916 werd de molen in Veelerveen neergezet als korenmolen. Deze molen is een van de kleinste korenmolens van heel Nederland, maar dat maakt de molen natuurlijk niet minder mooi om te zien.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Paviljoen & Villapark Weddermeer (Paviljoenweg, 9698 XX, Wedde, Groningen, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Paviljoen & Villapark Weddermeer
Paviljoenweg
9698 XX Wedde
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Paviljoenweg
9698XX Bellingwedde

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Villapark Weddermeer

Paviljoen & Villapark Weddermeer

Restaurant

Villapark Weddermeer is een prachtig familiepark in het plaats...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Nieman's Meul'n

Nieman's Meul'n

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Aaldrik, Drenthe

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 400780 | Toegevoegd op 8-6-2016 | Laatst gewijzigd op 26-2-2020

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding