De prachtige omgeving van Woudenberg

Fietsroute 395484

Aangeboden door:

16587 242

Omschrijving

Woudenberg ligt volgens velen midden in Nederland. Hoe dan ook, de omgeving leent zich voor prachtige afwisselende fietstochten. Deze route neemt je mee door Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse vallei. Ook rij je langs de voormalige Grebbelinie.

Utrechtse Heuvelrug
In Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug rij je door een licht glooiend landschap van heidevelden en oude loof- en naaldbossen. Het is heerlijk om in dit gebied eens lekker tot rust te komen en de alledaagse drukte achter je te laten. Bij knooppunt 2 kun je een uitstapje maken door een stukje naar rechts de Zeisterweg op te fietsen. Je komt dan uit bij de Piramide van Austerlitz: vanaf de top heb je een prachtig uitzicht.

Gelderse Vallei
In de Gelderse Vallei tref je geen dichte bossen, maar een laagland met weilanden en mooie vergezichten aan. Net als op de Utrechtse Heuvelrug zie je ook hier mooie oude panden. Zoals in Scherpenzeel, een oud dorpje dat ooit op een strategisch punt lag op de grens van Gelre en Het Sticht (Utrecht). Je ziet hier onder meer de monumentale Hervormde Kerk uit 1300.

Grebbelinie
Net onder Leusden fiets je een stukje langs het prachtige Valleikanaal, een waterloop die een belangrijk onderdeel van de Grebbelinie vormde. In het landschap zie je nog enkele kazematten die als stille getuige herinneren aan de strijd die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvond. Aan de Langesteeg is een van die kazematten als nieuw infopunt over de Grebbelinie ingericht. De Grebbelinie kreeg in 2011 de status van rijksmonument omdat het een unieke staalkaart van verdedigingswerken vormt.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei

De Utrechtse Heuvelrug is een gebied vol prachtige heuvelachtige bossen, indrukwekkende landgoederen met kastelen en sfeervolle restaurants om neer te strijken. Een prachtig decor voor eindeloos veel tochtjes op de fiets en te voet.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Zeisterweg, 3931ME, Woudenberg, Utrecht, Nederland
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Woudenberg
Zeisterweg
3931ME Woudenberg
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

De Heygraeff
3931ML Woudenberg

De Vink

Vinkenbuurtweg 1
3951CA Maarn
0343 - 47 50 10
Stuur een mail

VVV Woudenberg / Cultuurhuis

Schans
3931 EH Woudenberg
033 286 37 88
Stuur een mail

Treinstation Maarn

Tuindorpweg 57A
3951BE Maarn

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Adri, Anders

op:

"Mooie route door bos en heide!"

  op:

"Teveel langs drukke provinciale wegen"

  op:

Merel , Anders

op:

"Prachtig"

 geplaatst op:

Mooie route door veel bos en weiland en langs water en met goede paden. Leuke afdaling zit erin. Mijn fitbit zegt dat de route 36 km is.

"Heerlijk, Dennenbomen!!!!!! Die geur, hmm"

 geplaatst op:

Super leuk, prachtige bomen en al die heerlijke geurtjes van het bos ! Het had gisteren flink geregend, maar de paden zijn goed en heel netjes. Geen kuilen, geen plassen en geen missende paaltjes. Nu in tijden van covid zijn sommige stukjes wat smal qua pad, maar je zou ervoor kunnen kiezen op het wat zachtere te fietsen als je dat durft. Super dik dus! Alleen jullie zouden het afmaken door de laatste nummer toe te voegen aan de printversie. Nummer 15 wordt niet vermeld daar. Met een beetje handigheid kwamen we heus wel terug bij start, maar het zou het wel afmaken.

"Mooi bos en landschap"

 geplaatst op:

Top

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 395484 | Toegevoegd op 2-6-2016 | Laatst gewijzigd op 15-4-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding