Fietsen door brinkdorpjes Orvelte en Zweeloo

Fietsroute 386064

Aangeboden door:

2314 48

Omschrijving

Het landschap in Drenthe is ontzettend gevarieerd. Van groene beekdalen tot ruige vlaktes, dichte bossen en heidevelden, je vindt het er allemaal. Middenin die natuurgebieden liggen oude brinkdorpjes en historische Saksische boerderijen die doen terugdenken aan lang vervlogen tijden.

Folklore in Orvelte
Deze route neemt je mee door bossen en heidevelden, maar ook langs verschillende plaatsjes. Orvelte is het eerste dorpje dat je tegenkomt tijdens je fietstocht. Houd hier even een pauze en bewonder de oude boerderijen en andere historische boerderijen in dit zogenaamde museumdorpje. In Orvelte worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd zoals folkloristische marken. Verder kun je bij sommige boerderijen binnen kijken om kennis te maken met oude ambachten zoals hout zagen en klompen maken. Even verderop fiets je door Zweeloo en Aalden. Net buiten Aalden ligt de Jantina Hellingmolen uit 1891.

Minicamping De Bulte
Het start- en eindpunt van deze route ligt bij Minicamping De Bulte. Zet hier je camper of caravan neer voordat je aan de fietstocht begint, zodat je na afloop van je tocht lekker neer kunt ploffen op een stoel. Even met de benen hoog om bij te komen van je actieve dag. Ben je meer in de stemming voor nog meer activiteit? Probeer dan eens fietsroute 386062 die ook vanuit De Bulte start.

De Jantina Hellingmolen
De Jantina Hellingmolen in Aalden is een korenmolen uit de 19e eeuw. De molen werd in 1891 gebouwd als vervanger voor een oude molen die er al stond sinds 1835. Sinds 1652 hebben er verschillende molens op deze plek gestaan. De molen is genoemd naar de vrouw die lange tijd eigenaresse was van de molen. Door de jaren heen is de molen verschillende keren gerestaureerd. Tegenwoordig wordt de molen op vrijwillige basis in bedrijf gehouden.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Mini Camping "De Bulte" (Hoogeveenseweg, 7936 TS, Hoogeveen, Drenthe, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Mini Camping "De Bulte"
Hoogeveenseweg
7936 TS Hoogeveen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Molenweg
7936PA Hoogeveen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Minicamping de Bulte te Tiendeveen

Mini Camping "De Bulte"

Camping

Mini Camping “De Bulte” is gelegen in een rustig gebied tussen...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Jantina Hellingmolen

Jantina Hellingmolen

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 386064 | Toegevoegd op 19-5-2016 | Laatst gewijzigd op 23-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding