De bossen rondom Westerbork en Orvelte

Fietsroute 386062

Aangeboden door:

2350 67

Omschrijving

Dichte bossen die onverwachts overgaan in een open veld, heidevelden en oude brinkdorpjes, dat vormt het decor van deze fietsroute in Drenthe. Geniet van de stilte in de natuur en maak onderweg onder andere kennis met de plaatsjes Westerbork en Orvelte.

Westerbork
Aan het begin van de route fiets je langs de rand van het Mantingerveld. Dit gebied bestond lange tijd uit kleine niet aaneengesloten stukjes bos, stuifzandheuvels en nog veel meer soorten natuur. De laatste jaren zijn er landbouwgronden aangekocht, bossen geplant en vennen hersteld in dit gebied met een mooi natuurgebied als resultaat. Vervolgens fiets je door dichte bossen en langs de randen van heidevelden naar het brinkdorp Westerbork. Je zou misschien denken dat hier ook het voormalige concentratiekamp Westerbork ligt, maar dat ligt in werkelijkheid dichter bij Hooghalen dan bij Westerbork.

Minicamping De Bulte
Orvelte, Witteveen en Balinge zijn de volgende plaatsjes die op deze route liggen voordat je terugkomt bij Minicamping De Bulte, het start- eindpunt van deze route. Op deze camping kun je je caravan of je camper neerzetten voor een overnachting in een weldadig rustig gebied. Als je de volgende dag weer fris en fruitig opstaat kun je de omgeving verder verkennen met fietsroute 386064.

Historisch Orvelte

Orvelte is geen dorpje om snel doorheen te fietsen, want er is hier van alles te zien. Je vindt hier nog rietgedekte Saksische boerderijen en andere historische bouwwerken die je tegenwoordig nog maar weinig ziet. In Orvelte kun je binnen kijken bij een aantal van die boerderijen. Hier kun je meer leren over oude ambachten zoals ijzer smeden en klompen maken. In het dorp worden ook regelmatig folkloristische markten en andere leuke evenementen georganiseerd.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Mini Camping "De Bulte" (Hoogeveenseweg, 7936 TS, Hoogeveen, Drenthe, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Mini Camping "De Bulte"
Hoogeveenseweg
7936 TS Hoogeveen
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Molenweg
7936PA Hoogeveen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Minicamping de Bulte te Tiendeveen

Mini Camping "De Bulte"

Camping

Mini Camping “De Bulte” is gelegen in een rustig gebied tussen...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie afwisselende route??"

  op:

Marijke

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 386062 | Toegevoegd op 19-5-2016 | Laatst gewijzigd op 22-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding