Over de dijk langs het Lauwersmeer

Fietsroute 380077

Aangeboden door:

17668 23

Omschrijving

Het Nationaal Park Lauwersmeer ligt op de grens van Groningen en Friesland. Deze route neemt je mee van de ene naar de andere provincie over de dijk aan de rand van het Lauwersmeer. Geniet van de rustgevende natuur rondom het Lauwersmeer en de authentieke plaatsjes in het noorden van Groningen en Friesland.

Op het randje van Nederland
Vanuit het natuurgebied rondom het Lauwersmeer fiets je naar Lauwersoog, een Gronings vissersdorpje. Via de jachthaven van Lauwersoog fiets je naar de dijk die Groningen met Friesland verbindt. Deze dijk is gebouwd om de voormalige Lauwerszee af te sluiten van de Waddenzee. Als je hier fietst kun je aan de ene kant genieten van de natuur van Nationaal Park Lauwersmeer en alle vogels die hier leven en aan de andere kant kun je genieten van de Waddenzee.

Restaurant Suyderoogh
In Friesland fiets je door kleine plaatsjes zoals Nes, Niawier en de terpdorpen Metslawier en Anjum. Vervolgens fiets je weer terug over de dijk naar Groningen. Het start- en eindpunt van deze route ligt midden in het Nationaal Park Lauwersmeer bij Restaurant Suyderoogh. Hier kun je aan het einde van je tocht heerlijk neerploffen om de dag af te sluiten met een lekkere maaltijd en een drankje. Nog niet genoeg van deze omgeving? Probeer dan eens fietsroute 380075.

Nationaal Park Lauwersmeer
Het Lauwersmeer was vroeger een zee die in verbinding stond met de Waddenzee. In 1969 werd het meer afgesloten van de Waddenzee door middel van een dijk ter bescherming van de omliggende plaatsjes. Om het meer heen is een prachtig rustig natuurgebied ontstaan met een unieke vogelpopulatie. Het ideale gebied voor vogelspotters, maar ook voor mensen die gewoon op zoek zijn naar een rustige plek om te ontspannen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Restaurant Suyderoogh
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Restaurant Suyderoogh
De Rug
9976 VT Lauwersoog
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

De Rug
9976VT De Marne

VVV Anjum in Esonstad

Oostmahorn
9133DE Dongeradeel
0519 32 95 55
Stuur een mail

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Restaurant Suyderoogh

Restaurant Suyderoogh

Restaurant

Restaurant Suyderoogh is prachtig gelegen in het Lauwersmeerge...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 380077 | Toegevoegd op 10-5-2016 | Laatst gewijzigd op 6-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding