Vogels spotten in Nationaal Park Lauwersmeer

Fietsroute 380075

Aangeboden door:

16576 26

Omschrijving

In Groningen vind je allerlei soorten bijzondere gebieden en het Nationaal Park Lauwersmeer is daar zeker één van. Deze route neemt je mee langs de rand van dit prachtige natuurgebied en door het omliggende land met pittoreske Groningse dorpjes. Groningen op z’n best!

Nationaal Park Lauwersmeer
Het start- en eindpunt van deze route ligt op een parkeerplaats aan de rand van het Nationaal Park Lauwersmeer. Zet hier je auto neer en spring daarna snel op de fiets. Op het eerste gedeelte van de tocht verken je de rand van het nationale park. Het Lauwersmeer in dit gebied ontstond toen de Lauwerszee werd afgesloten van de Waddenzee met een dam. Nu kun je hier genieten van geweldige vergezichten, een enorme hoeveelheid vogels en bijzondere bloemen.

Restaurant Suyderoogh
Midden in het natuurgebied ligt Restaurant Suyderoogh. Las hier een pauze om een kopje koffie te drinken en een lekker hapje te eten. Dan kun je daarna met frisse moed verder op pad gaan. Je fietst door verschillende typisch Groningse gehuchten en dorpjes zoals Ulrum, Zuurdijk, Munnekezijl en Warfstermolen. De meeste van deze plaatjes zijn op wierden gebouwd als bescherming tegen het water dat de plaatsjes vroeger vaak teisterde. Wil je meer van deze omgeving zien? Probeer dan ook eens fietsroute 380077.

Molen Rust Roest
In Munnekezijl fiets je langs de molen Rust Roest. Deze molen werd in 1856 gebouwd om rogge te malen. In 1930 werd de molen getroffen door een windhoos waarbij de roeden flink werden beschadigd. In 1931 werd de molen gerepareerd en daarna is de molen tot na de Tweede Wereldoorlog in bedrijf gebleven. In 1970 werd de molen gerestaureerd onder leiding van de Monumentenstichting Kollumerland en sindsdien wordt de molen goed onderhouden. De molen draait nog regelmatig.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats (Kwelderweg, 9293MJ, Kollumerland c.a., Friesland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats
Kwelderweg
9293MJ Kollumerland c.a.
Plan route naar startpunt

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Restaurant Suyderoogh

Restaurant Suyderoogh

Restaurant

Restaurant Suyderoogh is prachtig gelegen in het Lauwersmeerge...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Rust Roest

Rust Roest

Windmolen

De bekendste molensoort in Nederland. Windmolens werden niet a...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 380075 | Toegevoegd op 10-5-2016 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding