Ammerzoden over de Maas

Fietsroute 372899

Aangeboden door:

5941 96

Omschrijving

In de Bommelerwaard kun je onbekommerd over slingerende dijkjes fietsen. Je hebt prachtige uitzichten over de Maas en de uiterwaarden. In het binnenland tussen de Maas en de Waal rij je langs bloemrijke graslanden en door oude dorpjes.

Historisch Ammerzoden
Aan het begin van deze fietsroute kom je door het dorp Ammerzoden. Dit dorp is in de 11e eeuw ontstaan rondom Kasteel Ammersoyen. Na de Tweede Wereldoorlog transformeerde het dorpje van een katholiek boerendorp in een bruisend dorp met een gevarieerde economie. Om het dorp heen vind je de Meersloot, een restant van een oude bedding van de Maas. Het dorp is vooral gericht op de tuinbouw. Let goed op als je in de buurt van Ammerzoden fietst en wellicht zie je nog een aardbeienkwekerij waar je terecht kunt voor heerlijke verse aardbeien.

Overnachten op een boerderij
Even verderop steek je de Maas over bij Hedel. Vervolgens fiets je via onder andere Bokhoven en Heesbeen naar de eerstvolgende brug over de Maas. Je steekt de brug weer over om daarna terug te fietsen in de richting van Amerzoden. Het start- en eindpunt van deze route ligt bij Boerderij de Spijken – B&B – Mini Camping – Kaarsenmakerij. In en rondom deze boerderij kun je overnachten in een weldadig rustige omgeving tussen de weilanden.

Kasteel Ammersoyen
Net achter Boerderij De Spijken ligt kasteel Ammersoyen, één van de best bewaarde authentieke middeleeuwse kastelen in Nederland. Met zijn opvallende hoektorens en brede slotgracht is het werkelijk een plaatje om te zien. Het kasteel bestaat nog steeds uit één geheel, wat vrij uitzonderlijk is aangezien er aan de meeste kastelen in de loop der eeuwen wel wat is veranderd. De waterburcht staat in een oude Maasbedding die al voor 1354 van de rivier moet zijn afgesneden. Je ziet de oude Maasarm nog goed in het landschap terug.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Boerderij de Spijken - B&B - Mini Camping - Kaarsenmakerij (Lange Achterdijk, 5324 JD, Ammerzoden, Gelderland, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Boerderij de Spijken - B&B - Mini Camping - Kaarsenmakerij
Lange Achterdijk
5324 JD Ammerzoden
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Heiligenweg
5324JJ Maasdriel

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Boerderij de Spijken

Boerderij de Spijken - B&B - Mini Camping - Kaarsenmakerij

Camping

Boerderij De Spijken – B&B – Mini Camping – Kaarsenmakerij is ...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen

Kasteel

Kasteel Ammersoyen was door de strategische ligging aan de Maa...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Arno

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 372899 | Toegevoegd op 4-5-2016 | Laatst gewijzigd op 15-3-2021

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding