Door het mooiste van Peelland

Fietsroute 370833

Aangeboden door:

3734 77

Omschrijving

Rondom Deurne fiets je door een rustig landelijk gebied waar beekdalen, oude buurtschappen en gezellige kerkdorpjes elkaar afwisselen. Je ziet regelmatig karakteristieke langgevelboerderijen en monumentale panden. Ook rij je door mooie natuurgebieden als de Galgenberg.

Brouwhuissche Heide
In natuurgebied de Galgenberg leidt het fietspad je tussen grove dennen en fijnsparren door. Het dorpje Vlierden zorgt even voor een onderbreking van de natuur. Je ziet hier onder meer de Johanna-Elisabeth. Deze korenmolen uit 1844 is een van de weinige flesvormige molens in Nederland. Even later rij je het naaldbos van de Brouwhuissche Heide in. Er groeien ook jeneverbesstruiken, door hun grillige vorm kun je ze op een mistige ochtend met een beetje fantasie voor spoken aanzien.

Sint-Willibrorduskerk
De buurdorpen Baken en Milheeze hebben allebei een Sint-Willibrorduskerk. Het exemplaar in Bakel dateert uit de zestiende eeuw, maar is in de loop der tijd een aantal keer verbouwd. De toren van de kerk in Milheeze stamt nog uit de vijftiende eeuw, de kerk werd in 1844 gebouwd op de fundamenten van oude kapel. In het buitengebied van Deurne fiets je onbekommerd richting de Deurnesche Peel. Bij Natuurpoort de Peel geniet je in een gezellige sfeer van een drankje en hapje.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Brabantse Natuurpoorten

Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden. Er is altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandelroutes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Natuurpoort De Peel
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Natuurpoort De Peel
Leegveld
5753 SG Deurne
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Kaasweg
5766PS Horst aan de Maas

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

http://www.fietsvoordeelpas.nl/webelements/data/fietscafes318.png

Natuurpoort De Peel

Natuurpoort

Natuurpoort de Peel ligt aan de rand van natuurgebied de Deurn...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Mooie route"

 geplaatst op:

Mooie route door de natuur. Wel klein foutje in: afwijkend van het fietspad moesten we een hekje door en over een zandweg.

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 370833 | Toegevoegd op 2-5-2016 | Laatst gewijzigd op 20-2-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding