Terugschakelen in de Achterhoek

Fietsroute 370825

Aangeboden door:

2832 131

Omschrijving

Het halfopen coulisselandschap van Nationaal Landschap Winterswijk leent zich uitstekend voor prachtige fietstochten. Je kunt hier lekker om je heen kijken en helemaal tot rust komen. Onderweg zie je vele karakteristieke gebouwen, zoals scholtenboerderijen en de oude Oliemölle.

Oude grenspalen
In het Duitse Oeding zie je onder meer de neoromaanse Sint-Jakobskerk uit 1911. In de ruiten van deze kerk zitten opvallende Jugendstilelementen. Langs de Nederlands-Duitse grens staan nog grenspalen uit 1766 die van Bentheimer zandsteen zijn gemaakt. Aan de Nederlandse kant is het Gelderse wapen gegraveerd met de kroon en de twee leeuwen, aan de Duitse kant zie je een kroon met daaronder het wapen van Münster.

Boven-Slinge
Ten zuiden van Winterswijk meandert het beekje de Boven-Slinge door het land. Langs de beek rij je door het Bekendelle, een oud loofbos waar elzen, essen en eiken groeien. Verderop kom je door het Buskersbos. Langs de beek staan mispel, vogelkers en es, hogerop groeien eiken. In het voorjaar ziet de bodem hier wit van de bosanemonen. Aan het einde van de route kun je lekker je benen en van een drankje en hapje genieten bij Hotel Café Restaurant “De Lindeboom”.

De Oliemölle
Aan de loop van de Boven-Slinge passeer je De Oliemölle, een voormalige dubbele watermolen. In deze oude molens werd koren gemalen en olie geperst. De historie van de molens gaat waarschijnlijk terug tot de veertiende eeuw. De molens zijn tegenwoordig niet meer in gebruik. Niet getreurd: de combinatie van het beekje, het bruggetje en de oude molengebouwen levert nog steeds een prachtig plaatje op waarvoor je graag even af wil stappen. Wil je dit ongekend rustige gebied verder verkennen? Rij dan ook route 370826.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel Cafe Restaurant "De Lindeboom" (Kottenseweg, 7115 AE, Winterswijk, Gelderland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel Cafe Restaurant "De Lindeboom"
Kottenseweg
7115 AE Winterswijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Badweg
7102EG Winterswijk

winterswijk

Spoorstraat
7101GV Winterswijk

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel de Lindeboom

Hotel Cafe Restaurant "De Lindeboom"

Hotel

Hotel Café Restaurant “De Lindeboom” ligt midden in de prachti...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Molens Den Helder_olie- en korenmolen_Winterswijk

De Olliemölle - Watermolen Den Helder

Waterradmolen

Een voormalige dubbele watermolen uit de veertiende eeuw aan d...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Prachtig!"

 geplaatst op:

Hele mooie route. Aanrader. Gevarieerd landschap, veel te zien onderweg. Dom als je deze route niet gaat rijden. Tip, neem proviand mee, weinig horeca onderweg

Jan, Gelderland

op:

"Mooie route door bos en coulissen landschap"

 geplaatst op:

Eerste stuk erg mooi, tweede gedeelte (oa Duitsland) wat minder, advies tegen de klok in fietsen, starten bij de Gulle Smid

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 370825 | Toegevoegd op 2-5-2016 | Laatst gewijzigd op 21-4-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding