Fietsen door de bossen rondom Brüggen

Fietsroute 363986

Aangeboden door:

8163 145

Omschrijving

Net over de grens in Duitsland bevinden zich prachtige gebieden om te verkennen met de fiets. Je hoeft maar een paar meter de grens over te fietsen in de buurt van Swalmen en je bevindt je meteen in prachtige uitgestrekte bossen en natuurgebieden. Grensoverschrijdend fietsen, dat wil je gewoon eens proberen.

Historische pareltjes in Brüggen
Stap op de fiets aan de oevers van de Hariksee. Vanuit hier fiets je via het plaatsje Born naar Brüggen. Deze stad heeft een rijke historie die teruggaat tot de late Middeleeuwen. Het is dan ook niet gek dat je hier veel overblijfselen kunt bekijken van historische gebouwen. Denk aan een oude middeleeuwse stadspoort, een middeleeuws Waterslot en de resten van een burcht uit de 13e eeuw. Het is dus zeker aan te raden om even van je fiets af te stappen en een kijkje te nemen in deze stad. Vervolgens fiets je door prachtige uitgestrekte bossen in de richting van de Nederlandse grens.

Waldhaus am Hariksee
Daarna fiets je via Herkenbosch terug naar het beginpunt van de route. Daar kun je een lekker hapje eten of iets drinken bij Waldhaus am Hariksee. Op de menukaart vind je verse huisgemaakte gerechten zoals gerookte forel of zelfgebakken taarten. Daar kun je je honger wel mee stillen.

Zuidewijk
Een stukje buiten Swalmen fiets je langs de kasteelboerderij Zuidewijk. Dit is een versterkt huis met een grote graanzolder erbovenop dat stamt uit 1460. Door de eeuwen heen heeft de boerderij verschillende eigenaren gehad en het kasteel is ook meerdere malen gerestaureerd. Het kasteel is gelegen in een rustieke omgeving.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Waldhaus am Hariksee (Harikseeweg, 41366, Schwalmtal, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Waldhaus am Hariksee
Harikseeweg
41366 Schwalmtal
Plan route naar startpunt

Kinderbibeltage September 2005

Kranenbruch 37
41366 Schwalmtal

HIT

Siemensstraße
41366 Schwalmtal

Naturpark-Informationsstelle Burg Brüggen

Burgwall 4
41379 Brüggen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Waldhaus am Hariksee

Waldhaus am Hariksee

Restaurant

Het restaurant Waldhaus am Hariksee ligt middenin in de bossen...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Geen foto van Kasteel Zuidewijk

Kasteel Zuidewijk

Kasteel

Zuidewijk Spick is een monumentale kasteelhoeve gelegen in het...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Marga, Limburg

geplaatst op:

Mooie route. In Duitsland de aanwijzingen volgen, dan lukt het wel.

jenne, Limburg

op:

"Zodra je de grens passeert geeft de route GEEN knooppunten meer aan en heb je de gesproken navigatie nodig die de route dantfeilloos aangeeft. Deze route is zeer moeite waard."

 geplaatst op:

Gesproken navigatie nodigt op deze route. BRUGGEN is leuk om even een stop te maken.

"Route wordt ingewikkeld in Duitsland"

 geplaatst op:

We startten halverwege in Swalmen waar we de route oppikten. Op Duits grondgebied richting Brüggen werd het ingewikkeld. Met name de routebeschrijving was daar geregeld onduidelijk. Zo liepen wegen ongemerkt in elkaar over waardoor we cruciale afslagen mistten en we onbedoeld veel meer kilometers moesten maken om enigszins op de route te blijven. Met andere woorden: je moet met deze fietstocht echt bij de les blijven anders word je regelmatig letterlijk het bos ingestuurd...

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 363986 | Toegevoegd op 21-4-2016 | Laatst gewijzigd op 9-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding