Een afwisselende tocht door de Bollenstreek

Fietsroute 360715

Aangeboden door:

4320 124

Omschrijving

In de omgeving van Lisse geniet je van schilderachtige landschappen die in de loop van het jaar van kleur veranderen. In de lente zetten krokussen de toon, daarna zorgen tulpen, narcissen en hyacinten voor een schitterende tint. In de nazomer geniet je van kleurige gladiolen, dahlia’s en anjers.

Slot Teylingen
In deze regio kom je als liefhebber van historische panden zeker aan je trekken. Zoals bij de indrukwekkende ruïne van Slot Teylingen? Deze waterburcht dateert uit de dertiende eeuw. Na een brand in 1675 trad het verval in, al is de ruïne eind twintigste eeuw iets opgeknapt. Net onder Voorhout zie je de Hoop Doet Leven. Deze poldermolen uit 1783 bevond zich oorspronkelijk in Rijnsburg, sinds 1999 staat hij op huidige locatie.

Noordwijkerhout
Ook in Noordwijkerhout staan een paar fraaie monumenten. Wat te denken van het Witte Kerkje dat oorspronkelijk uit 1300 stamt. Tijdens het Beleg van Leiden (1573-1574) staken de geuzen het kerkje in brand om het uit handen van de Spanjaarden te houden. Pas in 1620 is het schip weer gerestaureerd. Na je mooie lange tocht is het heerlijk nagenieten bij Restaurant – Bar – Zalencentrum – Hotel De Engel.

Kasteel Keukenhof
De Keukenhof in Lisse vormt natuurlijk de slagroom op de bloementaart. Maar ook het gelijknamige landgoed met kasteel is een bezoekje waard. Het kasteel is in 1640 als woonhuis gebouwd in opdracht van een commandeur van de Verenigde Oost Indische Compagnie. Ruim twee eeuwen later kreeg dit optrekje een make-over tot een neogotisch kasteel met verschillende soorten torens. In de salons zijn meubels uit allerlei jaren en stijlperioden te bezichtigen. Het prachtige interieur, dat in zijn geheel bewaard is gebleven, laat zien hoe de adel vroeger leefde. Wil je vanuit De Engel nog eens een mooie fietstocht maken? Rij dan ook route 360714.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Hotel-Restaurant-Café-Zalen De Engel (Heereweg, 2161 DG, Lisse, Zuid-Holland, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Hotel-Restaurant-Café-Zalen De Engel
Heereweg
2161 DG Lisse
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

2e Poellaan
2161CJ Lisse

VVV Lisse

Heereweg 219
2161 BG Lisse
0252 41 42 62
Stuur een mail

Oplaadpunt

Het Vierkant
2161BG Lisse

voorhout

Spoorlaan
2215KN Teylingen

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Pauzeplaatsen

Hotel Restaurant de Engel Lisse

Hotel-Restaurant-Café-Zalen De Engel

Hotel

Hotel-Restaurant-Café-Zalen De Engel ligt in het hartje van de...

Meer informatie

Bezienswaardigheden

Molen Hoop Doet Leven-Voorhout

Hoop Doet Leven

Windmolen

Molen Hoop Doet Leven is een poldermolen die oorspronkelijk in...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Leuke route langs de bollenvelden"

 geplaatst op:

In het voorjaar voert de route langs diverse mooie bollenvelden en kan dan erg druk zijn. Buiten het seizoen is deze route een stuk saaier. Onvermijdelijk fiets je ook door diverse dorpen. De route gaat dan niet door het centrum.

Johan

op:

"Bloemenpracht bij De Tulperij in Voorhout."

 geplaatst op:

Ook een leuke stopplek in De Tulperij in Voorhout. Tussen knooppunt 55 en 58. U kunt hier een excursie boeken over de bollen/knollen in de Bollenstreek. Klein horeca aanwezig. En een pluktuin. Ook kunt u hier verse oogst bloembollen kopen uit de Bollenstreek. Prachtig uitzicht van diverse bloemen. Kijk wel op de website van De Tulperij, want ze zijn niet het hele jaar open.

"Veel langs N wegen. Last van wielrenners zonder respect"

 geplaatst op:

Dat was het

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 360715 | Toegevoegd op 14-4-2016 | Laatst gewijzigd op 22-2-2019

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding