Rondje Utrecht

Fietsroute 359903

Aangeboden door:

6163 130

Omschrijving

Fietsen zijn niet weg te denken uit het straatbeeld van Utrecht. De kleine, gezellige weggetjes en steegjes en de vele bruggetjes over grachten vormen een perfect decor voor fietsers, dus het is niet gek dat dit vervoersmiddel zo populair is in deze stad. Deze route neemt je mee door het centrum van Utrecht naar de groene gebieden een stukje buiten de stad.

Fort Vechten en Fort Rhijnauwen
Het startpunt van deze route ligt op een parkeerplaats in het centrum van Utrecht. Vanuit hier fiets je naar het buurtschap Wayen dat bestaat uit boerderijen en lintbebouwing. Vervolgens fiets je door groene gebieden naar het plaatsje Vechten. Voordat je Vechten inrijdt heb je een prachtig uitzicht over Fort Vechten, het op één na grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit fort is maar liefst 17 hectare groot en het werd gebouwd tussen 1867 en 1870. Een stukje verder op de route kijk je uit over Fort Rhijnauwen. Ook dit fort maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Afsluiten met een hapje en een drankje
Vervolgens fiets je door het centrum van Utrecht terug naar het beginpunt van de route. Na je fietstocht kun je dan even lekker langs de grachten slenteren of op een terrasje neerstrijken voor een hapje en een drankje. De mogelijkheden zijn eindeloos in Utrecht.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie
De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een militaire verdedigingslinie die werd gebruikt tussen 1815 en 1940. Water werd bij deze verdedigingslinie gebruikt als bescherming tegen de vijand door gebieden onder water te zetten. De Waterlinie is 85 kilometer lang. Een bezoekje aan een van de forten van de waterlinie is zeker de moeite waard. Je waant je als vanzelf in een andere tijd als je hier rondloopt.

Wil je meer weten over deze fietsroute? Lees dan het verhaal van Vincent en Mariska die deze route op een tandem verkennen.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Algemeen Dagblad

Naast het landelijke nieuws ontvang je ook dagelijks het regionieuws. Met je eigen regio-editie blijf je op de hoogte van het belangrijkste nieuws uit jouw regio. Bij jou om de hoek, in jouw gemeente of provincie. Kwaliteit staat hier voorop. Want het AD brengt het regionale nieuws op een kwalitatieve en professionele manier. Je weet dan echt wat er bij jouw regio speelt

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Parkeerplaats centrum (Zoomstraat, 3521CN, Utrecht, Utrecht, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Knooppunt Parkeerplaats centrum
Zoomstraat
3521CN Utrecht
Plan route naar startpunt

utrecht centraal

Spoor 5
3511CB Utrecht

Zuylendael

Mineurslaan
3521AZ Utrecht
030 - 246 71 38
Stuur een mail

VVV Utrecht

Servetstraat
3512JC Utrecht
0900 128 87 32
Stuur een mail

Bezoekerscentrum Amelisweerd

Koningslaan
3981HD Bunnik

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 359903 | Toegevoegd op 12-4-2016 | Laatst gewijzigd op 7-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding