Koeien Rondje / Lopifit-Huren.nl

Fietsroute 358852

Aangeboden door: Pitstop t Koetje

4200 1

Omschrijving

Loop of fiets je fit tijdens de stolpenroute in Opmeer en Medemblik.

Ontdek met de Lopifit alles wat je weten wil over koeien en bewonder onderweg vele prachtige stolpboerderijen, starten kan bij Zorgcafe 't Koetje in Zandwerven, vandaar gaan we via de Lage Hoek, Langerijs naar Hoogwoud, op de Koningspade kunt u (op afspraak) een bezoek brengen aan Museumboerderij West-Frisia of de Controversy Farm daarna via de Mienakker richting Aartswoud waar u een bezoek kunt brengen aan het Rundveemuseum Aat Grootes  daarna de weg vervolgen via het Braakweg, Tropweere naar de Weere.

In de Weere kunt u bij Cafe t Centrum opsteken en weer uitgerust via de lintbebouwing van de Weere met aan weerszijden van de weg prachtige stolpboerderijen via de Vekenweg richting Sijbekarspel. Ook hier diverse prachtige stolpboerderijen waarvan er vele nog in gebruik zijn als veestalling. Op de Westerstraat 50 staat een verkooppunt waar u verse melk via een melktap en andere streekproducten kunt kopen.

Daarna op weg naar Benningbroek waar u met een groep (op afspraak) een bezoek kunt brengen aan het "Het koeienhuis" waar u de koeientuin met Wagyu koeien kunt bewonderen. Ook is daar Wagyu vlees te koop. Vervolgens via Wognum, de Grote Zomerdijk naar de Rijndijk richting Zuidermeer waar u (ook op afspraak) een bezoek kunt brengen aan Museumboerderij "de Anloup" van Annie en Teun Steur.

Daarna via de Koggeweg/Noordspierdijkerweg met aan diverse kanten van de weg grazende weidekoeien weer terug naar t Koetje.

Als u dit rondje compleet doet is hij 34 km lang, maar indien u dit te lang vind kunt u ook bepaalde gedeeltes overslaan. 

Wandelend een fietser bijhouden??, Het kan met de Lopifit, de unieke fiets voorzien van een lopende band. Hierop beriekt u met een normale wandelinspanning een snelheid van 25 km per uur. Bovendien bezorgt het u veel plezier en is het een buitengewoon gezonde manier om uzelf voort te bewogen. Ook als u zelf niet zo sportief bent is een rondje van ruim 30 km een peuleschil.Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

1715KM, Spanbroek, Noord-Holland, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Spanbroek
1715KM Spanbroek
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Wuiver
1715VE Opmeer

Oplaadpunt

Lindengracht
1715VA Opmeer

obdam

Stationsweg
1713HE Koggenland

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 358852 | Toegevoegd op 10-4-2016 | Laatst gewijzigd op 8-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding