Aspergeroute rondom Stramproy

Fietsroute 354824

Aangeboden door:

3325 46

Omschrijving

Deze fietstocht is een aanrader in de lenteperiode. Je fietst namelijk langs de mooie aspergevelden in Midden-Limburg en asperges zijn alleen maar verkrijgbaar in de lente, officieel van half april tot eind juni. Geniet van het mooie landschap en stop onderweg ergens om die heerlijke asperges ook daadwerkelijk te proeven.

Heidevelden, bossen en aspergevelden
Het start- en eindpunt van deze route ligt middenin de natuur, in de buurt van Stramproy. Aan het begin van de route fiets je door de Stramproyse Heide. Later gaan de heidevelden over in bossen met hier en daar een open veld met asperges. Na iets meer dan 8 kilometer fiets je het centrum van Stramproy in en van daaruit fiets je met een boogje naar Tungelroy. Je fiets hierbij over de bekende Tungelroyse beek die in België begint en uitmondt in de Maas.

Molen St. Anna
In Tungelroy kom je langs de korenmolen St. Anna. Deze molen werd tussen 1875 en 1876 gebouwd ter vervanging van twee watermolens. Voor de molen stond een magazijn waar eerst een zuiggasmotor en later een dieselmotor in werd geplaatst. Verder werd er een houtzagerij naast de maalderij gevestigd. In 1991 werd de molen verkocht en daarbij werd het magazijn van de molen gescheiden. Door de jaren heen is de molen al vele malen gerepareerd.

Molen de Nijverheid
Andere molens die je tijdens je tocht tegenkomt zijn Molen de Nijverheid in Stramproy uit 1903 en de uit 1804 daterende St. Jansmolen. Molen de Nijverheid ligt tegenwoordig midden tussen de woonhuizen. Vroeger was al die bebouwing er nog niet en toen kon de molen dus ook makkelijker wind vangen. Toch wordt de molen nog steeds draaiende gehouden door vrijwillige molenaars. Breng eens een bezoekje aan de molen en kijk hoe het malen van graan eraan toe gaat.

Deze route is één van de 31 geselecteerde routes voor de Meimaand Fietsmaand 2016. De Meimaand Fietsmaand is al jarenlang een groot evenement voor recreatieve fietsers. Route.nl voorziet fietsliefhebbers ieder jaar weer in de maand mei van mooie fietsroutes in samenwerking met VVV en partners. Benieuwd naar het ontstaan van deze maand voor fietsliefhebbers?
Lees dan dit artikel

Wil je meer weten over de achtergrond van deze streek voordat je deze route zelf gaat verkennen? Lees dan dit artikel

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deze route wordt aangeboden door: Hart van Limburg

Afwisselende natuurgebieden, rijke cultuur, gezellige stadjes aan het water, je vindt het allemaal in Midden-Limburg. Een verfrissend stukje Nederland in de buurt van de Duitse en Belgische grens dat ligt te wachten om ontdekt te worden door jou.

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

86
86 (Heltenbosdijk, 6006RZ, Weert, Limburg, Nederland)
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

86
Jouw startpunt
Knooppunt 86
Heltenbosdijk
6006RZ Weert
Plan route naar startpunt

Oplaadpunt

Lochtstraat
6039 RV Weert

Bezoekerscentrum Natuurpunthuis Mariahof

Mariahofstraat
3960 Bree

Mariahofstraat
3960 Bree

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesuggesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Bezienswaardigheden

De Nijverheid

Molen de Nijverheid

Windmolen

Deze molen wordt ook wel de Molen van Nijs genoemd. Het is een...

Meer informatie
Sint Jansmolen Stramproy

St. Jansmolen

Windmolen

De St. Jansmolen is een wipmolen uit 1783. In 1804 werd de sta...

Meer informatie
Geen foto van St. Annamolen

St. Annamolen

Windmolen

Aan de rand van het Weerter kerkdorp Tungelroy ligt, wat versc...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Landelijk met veel asperge velden"

 geplaatst op:

Asperges kopen bij mts koppen - Verhoeven

Gerie

op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 354824 | Toegevoegd op 31-3-2016 | Laatst gewijzigd op 21-12-2022

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding