Eindeloos veel bloesem in de Kromme Rijnstreek

Fietsroute 354047

Aangeboden door:

10399 102

Omschrijving

Waar denk je aan als je aan de lente denkt? Bloesem natuurlijk! Vier de lente met deze bloesemroute in de prachtige Kromme Rijnstreek. Zoveel bloesembomen heb je nog nooit bij elkaar gezien.

Lekker fietsen in mei
Het historische stadje Wijk bij Duurstede vormt het start- en eindpunt van deze route. Vanuit hier fiets je door de landelijke gebouwen vol fruitboomgaarden rondom het stadje. In mei staan alle fruitbomen prachtig in bloei. Het is dus zeker aan te raden om deze route in mei te fietsen, zodat je kunt genieten van alle witte en roze bloesem overal waar je maar kijkt. De hoogstamboomgaarden die in de Kromme Rijnstreek te vinden zijn, vind je bijna nergens anders.

Bezienswaardigheden en rustmomenten
Verder neemt deze route je mee langs kasteel Duurstede, steenfabriek De Bosscherwaarden en de Watertoren van Werkhoven. Een gedeelte van de tocht voert over de dijk langs de Lek en je fietst ook langs verschillende molens. Je kijkt kortom je ogen uit tijdens deze fietsroute. Onderweg vind je allerlei mogelijkheden voor een pauzemoment met een kopje koffie. Stop bijvoorbeeld even bij een theetuin of een landwinkel. Een papieren versie van de Bloesemroute is te koop bij VVV Kromme Rijnstreek in het centrum van Wijk bij Duurstede.

Kasteel Duurstede
In 1270 werd er op de plek van het huidige Kasteel Duurstede een donjon gebouwd. In de 15e eeuw werd de donjon uitgebreid tot een imposant kasteel door de toenmalige bewoner. De oorspronkelijke toren zie je nu nog steeds in het midden van het kasteel staan. Het kasteel telde in die tijd vijfenzeventig vertrekken. De bijgebouwen zijn daar nog niet eens bijgeteld. Vervolgens verviel het kasteel volledig tot er slecht een ruïne over was. Vanaf 1883 werd het kasteel gerestaureerd. In 2013 was het kasteel uiteindelijk helemaal hersteld.

Deze route is één van de 31 geselecteerde routes voor de Meimaand Fietsmaand 2016. De Meimaand Fietsmaand is al jarenlang een groot evenement voor recreatieve fietsers. Route.nl voorziet fietsliefhebbers ieder jaar weer in de maand mei van mooie fietsroutes in samenwerking met VVV en partners. Benieuwd naar het ontstaan van deze maand voor fietsliefhebbers?
Lees dan dit artikel

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

De VVV fietsroutes op www.route.nl leiden je naar de mooiste plekjes in Nederland en Belgi�«. Als geen ander weet de VVV waar de leukste, interessantste bezienswaardigheden zijn. Wat je ook wilt gaan doen, de VVV weet waar je moet zijn!

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

VVV Wijk bij Duurstede (Markt, 3961BC, Wijk bij Duurstede, Utrecht, Nederland)
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
VVV Wijk bij Duurstede
Markt
3961BC Wijk bij Duurstede
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats centrum

Markt
3961BC Wijk bij Duurstede

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

"Super bloesemtocht!!"

  op:

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 354047 | Toegevoegd op 29-3-2016 | Laatst gewijzigd op 8-1-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.300.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding