De Linde route lang

Fietsroute 352298

Aangeboden door: Huis ten Wolde, Overijssel (NL)

1270 1

Omschrijving

Deze route benut de route langs de Linde maximaal, van de Driewegsluis tot bij De Hoeve geniet u van de buitengewone schoonheid van dit gebied. De weg ernaar toe gaat de stuwwal af, langs Steenwijkerwold, Paasloo, Oldemarkt en Ossenzijl. Op de terugweg wordt het adellijke landgoed De Eese aangedaan. 

Houtwallen
In het gebied rond Steenwijkerwold zijn veel houtwallen. Houtwallen zijn landschappelijk en ecologisch belangrijk door de grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten. De helling van de wal biedt variatie in nat/droog en warm/koud. De zonkant is dan vooral interessant voor insecten, amfibieën en reptielen, de schaduwkant voor varens en mossen. Er zijn vaak soorten die buiten de houtsingels nauwelijks in het gebied voorkomen, zoals kamperfoelie, maagdenpalm en dauwnetel. 

De Linde
In het rampjaar 1672 werd langs de Linde de Lindelinie aangelegd om bisschop Bernhard van Galen van Münster te keren, deze liep van de Zwartendijksterschans ten westen van Een naar Slijkenburg. Langs de Linde zijn de restanten van de Bekhofschans ten zuiden van Oldeberkoop nog te vinden. Ter verdediging van Friesland is tijdens de aanval door Bernhard van Galen in 1672 het Lindedal zelfs blank gezet. 

De Tjasker De Hoeve
De Tjasker De Hoeve is een poldermolen bij het dorp De Hoeve, dat in de Nederlandse gemeente Weststellingwerf ligt. Deze maalvaardige paaltjasker wrd in 1975 gebouwd en geplaatst bij de waterpijpen van een eendenkooi aan de Oudvaart bij Sneek. De molen werd in 1980 afgebroken en opgeslagen, maar later herplaatst op zijn huidige locatie. De tjasker is een gemeentelijk monument.

De Eese
De eerste vermelding van de naam De Eese dateert uit 1241 en duikt op in de persoonsnaam Bernard van de Eese. Rond 1400 was De Eese een gehucht bij een es. Een aantal bewoners scheidden zich later van dit dorp af en stichtten het dorp Eesveen. In 1923 kocht Herman van Karnebeek, toen minister van Buitenlandse zaken, het landgoed van Onnes van Nijenrode. Van Nijenrode was reeds begonnen met een landbouwbedrijf op het landgoed en Van Karnebeek wil met behulp hiermee de Eese verder exploiteren.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Onderduikersweg, 8346 KP, Steenwijk, Overijssel, Nederland
0.00 km
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Steenwijk
Onderduikersweg
8346 KP Steenwijk
Plan route naar startpunt

Parkeerplaats

Oostermeentherand
8332 JZ Steenwijkerland

steenwijk

Tramlaan
8331GN Steenwijkerland

Tourist Info Steenwijk

Stationsplein 4B
8331 GM Steenwijk
+31 (0)521 52 23 66
Stuur een mail

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 352298 | Toegevoegd op 23-3-2016 | Laatst gewijzigd op 23-12-2017

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding