Het mooie Twents-Duitse grensgebied

Fietsroute 350635

Aangeboden door:

5060 46

Omschrijving

Lijkt het je leuk om het Twents-Duitse grensgebied te verkennen op de fiets? Dan is deze fietsroute jou op het lijf geschreven. Fiets door prachtige Twentse natuurgebieden en door het Nederlandse plaatsje Losser en het Duitse plaatsje Bad Bentheim.

Natuurgebied Lutterzand
Stap op je fiets aan de rand van het plaatsje De Lutte en fiets in de richting van natuurgebied Lutterzand. In dit natuurgebied fiets je door een gevarieerd landschap met dennenbossen, loofbossen, zandverstuivingen en heidevelden. Verder vind je in dit gebied veel jeneverbesstruiken en je kunt er allerlei soorten vogels spotten. Dwars door het natuurgebied slingert de rivier de Dinkel. Op sommige plaatsen zijn er mooie zandstroken en afkalvingen ontstaan door het meanderende water. Vervolgens fiets je over de Duitse grens naar de stad Bad Bentheim. Vanuit hier fiets je via het Nederlandse plaatsje Losser terug naar het punt waar je op bent gestapt.

Pannenkoekhoes De Stroper
Pannenkoekhoes De Stroper vormt het start- en eindpunt van de route. Hier kun je lekker gaan zitten na een lange dag op de fiets om je trek te stillen met overheerlijke zoete of juist hartige pannenkoeken. Of heb je liever een kopje koffie met een huisgemaakt stuk gebak? Na al die beweging heb je echt wel een traktatie verdiend.

Bad Bentheim
Bad Bentheim is een Duitse stad die vlakbij de grens met Twente ligt. Deze stad staat voornamelijk bekend om Kasteel Bentheim, een middeleeuws kasteel van zandsteen. Deze soort zandsteen wordt Bentheimer zandsteen genoemd. Verder is het leuk om het historische centrum van de stad te verkennen en de vele gezellige terrasjes en restaurants. Een speciale attractie in Bad Bentheim zijn Middeleeuwse banketten die worden aangeboden door verschillende restaurants.

Foto verdwenen? Lees alles over de vernieuwde copyright richtlijnen

Deel deze route met anderen

Routebeschrijving

Pannenkoekhoes De Stroper
0.00 km
0:00
Toon volledige routebeschrijving

Startpunt

Je kunt waarschijnlijk niet wachten om te starten met je tocht, maar je moet eerst nog naar het startpunt van de route toe. Klik hieronder op de button om je route naar het startpunt te plannen.

Jouw startpunt
Pannenkoekhoes De Stroper
Bentheimerstraat
7587 ND De Lutte
Plan route naar startpunt

VVV / Tourist Info De Lutte

Plechelmusstraat
7587AL Losser
0541 55 11 60
Stuur een mail

Parkeerplaats

Tankenbergstraat
7587MH Losser

Treinstation Oldenzaal

Stationsplein 14
7573 AV Oldenzaal

Pauzeplaatsen

Hieronder vind je verschillende pauzesugesties die je tijdens je route kan bezoeken. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat het makkelijk is voor jou om te kiezen.

Genietmomenten

Pannenkoekhoes de Stroper

Pannenkoekhoes De Stroper

Restaurant

Pannenkoekhoes De Stroper is een waar paradijs. Maak een gezel...

Meer informatie

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen. Zo kom je erachter welke score de route heeft gekregen en kun jij beslissen of deze route wat voor je is. Veel plezier!

Er zijn nog geen ervaringen toegevoegd aan deze route, wees de eerste die zijn ervaring deelt!

Wat vond je van deze fietsroute?

Ook je ervaring delen? of registreer je voor een gratis account.

Deel deze route met anderen

Toon QR Embed deze pagina </>
Fietsroute 350635 | Toegevoegd op 17-3-2016 | Laatst gewijzigd op 26-6-2018

Download de route.nl app

Met al meer dan 1.100.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding